avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferenta de apa intre consumul declarat de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferenta de apa intre consumul declarat de catre locatari si apometrul de bransament. Administratorul refuza sa faca verificari.

Problema noastra este urmatoarea: exista o diferenta de apa intre consumul tuturor locatarilor de pe scara si apometrul de bransament din subsol. Suntem o scara cu 15 apartamente, administratorul este un vecin care nu are forme legale si nu este platit pentru asta. Logic vorbind nici nu stiu daca ii putem spune administrator. Oricum, el este cel care plateste facturile, declara consumul si incaseaza banii de intretinere. Am vorbit cu el si i-am spus ca de 3 ani de cand locuim aici nu a citit niciodata apometrele si ca ar fi cazul deoarece in fiecare luna exista o diferenta pe factura noastra de 3-8 m3 de apa. Cand i-am spus sa verifice a refuzat categoric spunand ca suntem si noi oameni si ca trebuie sa ne intelegem intre noi. Am insistat si dupa ce a mai trecut o luna a mers impreuna cu doi vecini sa verifice. Au verificat doar jumatate din apartamente deoarece unii nu au deschis, altii nu vin prea des in oras iar la altii stie el cat sa puna ... asa cum a facut mereu. Normal ca am avut iar o diferenta de 4 m3 si am organizat sedinta pe scara, unde s-au prezentat 8 vecini din 15. Propunerea mea era sa schimbam administratorul care oricum zice mereu ca nu este platit, ca n-are timp, ca nu putem acuza oamenii asa ... dar refuza sa faca ceva, insa n-am rezolvat nimic pentru ca vecinii il sustin pe el. Ca-i om bun, ca nu ne fura, ca nu-l platim, ca oricum apometrul din subsol e apometrul nostru si nu trebuie sa ne suparam#-o, ca ei nu-s de acord sa le citeasca cineva indexul ( asta in conditiile in care jumatate declara index si jumatate consum ), ca trebuie sa avem incredere unii in altii, si multe altele. Le-am spus ca cine refuza sa ii fie citit apometrul ar fi normal sa incaseze toate diferentele din subsol. In afara de asta verificarea ar trebui sa fie mult mai amanuntita, nu doar asa la suprafata. Consluzia lor a fost, oamenii nu fura, apometrele sunt de vina ... nu avem nevoie de citire, ci de verificare metrologica. Pai daca ne facem verificarea cine mai stie cine si cat a furat? Apometrele se dau pe zero dupa verificare. Eu sunt de acord cu verificarea, o fac si eu doar daca o fac toti vecinii, dar nu am cum sa verific asta. In concluzie ... Ce pot sa fac pentru a nu mai plati diferenta la apa in conditiile in care administratorul refuza categoric sa citeasca personal apometrele si sa faca verificarile necesare, iar vecinii nu vor sa plateasca 10 lei pentru un administrator strain?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:17, 26 Octombrie 2010
1-Indiferent de schimbarile survenite la nivelul conducerii asociatiei,diferente consum exista,datorita diferentei clsei de precizie metrologica existenta intre contorii individuali,inclusiv de pozitia acestora in traseul instalatiei si de alti factori tehnici
Ca aceste diferente nu sunt mentionate lunar pe lista de plata reprezinta fie "dibacia"personalului responsabil,fie ca aceste diferente sunt cumulate si mentionate la anumite intervale de timp
2-Calitatile suplimentare demonstrate de persoanele care au obtinut votul majoritar al participantilor la AG,nu il discutam .
Eventual daca apreciati dezinteres sau puteti proba incalcarea normelor in vigoare,aveti dreptul legal sa inaintati memorii oficiale,care nu au forma standard,
direct la servivciul specializat din cadrul primariei
Tutuica =Ne gandeam la niste forme de protest mai neobisnuite ... cum ar fi sa nu mai platim intretinerea pe scare pentru ca oricum nu am primit niciodata chitanta.

Cum dovediti ca ati platit intretinerea?!
Tutuica a scris:

Ne gandeam la niste forme de protest mai neobisnuite ... cum ar fi sa nu mai platim intretinerea pe scare pentru ca oricum nu am primit niciodata chitanta. :">

1-Pentru solutionarea problemelor cu care va confruntati la nivelul imobilului,sesizati oficial presedintele asociatiei care in calitatea de reprezentant legal ,detine autoritatea si limitele de competenta sa dispuna administratorului executarea anumitor masuri,in interesul general al proprietarilor
2-Neachitarea obligatiilor lunare la intretinere constituie incalcarea prevederilor in vogoare
La momentul achitarii cotelor de intretinere,solicitati document justificativ legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumul de apa pe scara lili77 lili77 Buna ziua .sunt pr\prietarul unui apartament si am apometru .administratorul imparte cei 90 m de apa inregistrati in plus la toti proprietarii ,fara a se ... (vezi toată discuția)
Cati litri de apa are voie sa puna asociatia de proprietari in plus fata de consumul real al unui apartament alimacri49 alimacri49 Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari pune lunar in plus fata de consumul real al unui ap. cate 500 l de apa/persoana si nu pe ap. Pt.luna dec. a pus ... (vezi toată discuția)
Hotie legala alina_25 alina_25 Cum poti fi furat legal. Pe scurt apometrele de apa rece si calda trebuier verificat contra cost odata la 5 ani (verificare metrologica ) aceasta ... (vezi toată discuția)