avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consumul de apa pe scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consumul de apa pe scara

Buna ziua .sunt prprietarul unui apartament si am apometru .administratorul imparte cei 90 m de apa inregistrati in plus la toti proprietarii ,fara a se cunoaste de ce sunt acesti metri in plus. Nu vreau sa platesc ce imi poate face?
Cum se poate dovedi daca"se fura "apa
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:13, 9 August 2012
Acei metri in plus sunt diferentele dintre apometru firmei care distribuie apa si citirea dumneavoastra care nu se face in acelasi timp, zecimalele pe care unii proprietari nu le dau, pierderile de la wc sau garniturile neschimbate la baterii, pierderile pe care le aveti in subsol, dar si diferenta de clasa dintre apometru firmei furnizoare (care inregistreaza fiecare picatura) si apometrele din apartamente care nici noi nu inregistreaza fiecare fir de apa (nu am spus picatura).
Este o problema care o au toate asociatiile, dar cineva trebuie sa suporte si aceste pierderi, ele nu pot sa ramana "in aer" neplatite, pentru ca furnizorul inchide robinetul.
Daca nu doriti sa platiti o puteti face, este alegerea dumneavoastra, dar dupa 90 de zile cei din conducerea administratiei va pot da in judecata, iar de castigat sigur vor castiga.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
ContSters241232, utilizator
apometrele nu inregistreaza tot. Daca vreti sa vedeti,verificati si dvs la ap in felul urmator. Dati drumul la apa sa curga incete de tot,si veti avea surpriza sa vedeti ca apometrul nu inregistreaza. Cei 90 m3 sau strans prin faptul ca unii vecini au instalatia sanitara defecta,astfel poate ca picura apa sau curge foarte incet la ei,si asa s-au strans cei 90 m3. La termoficare se inregistreaza tot,adica toata apa consumata,astfel reiese pierderi,iar dvs cu ceilalti vecini,sunteti obligat sa platiti pierderile de apa.
1-In majoritatea asociatiilor de proprietari exista diferente de consum apa rece si calda
Diferenta surplus de apa poate avea mai multe cauze ,de la diferenta de clasa metrologica intre aparatele individuale de contorizat consum ,modalitatea gresita de comunicare consum,
diferenta de timp de comunicare a consumului de catre proprietari,la deficiente de functionare a acestora,la deficiente pe instalatia parte comuna,pierderi/consumuri individuale necontorizate - dar contorizate de apometrul de facturare de la bransamentul general
2-Daca nu achitati in termenul stabilit c/v costuri individuale,veti acumula restante ,fata de care asociatia de proprietari dupa decaderea termenului legal are dreptul sa aplice penalitati
3-Pentru lamurirea cauzelor care conduc la existenta de diferenta intre total indexi raportati de proprietari si valoare factura este necesara verificarea intregii instalatii parte comuna si parte proprietate privata
In plus, din cate stiu, pentru ca inregistrarea apometrelor sa poata fi luata in considerare, acestea trebuie sa aiba verificarea metrologica de minim 5 ani pentru cele de apa rece si de minim 3 ani pentru cele de apa calda.

Daca nu aveti aceste verificari, oricand puteti fi trecut in rand cu cei ce nu au apometre, cu plata pausal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)
Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)
Diferete la apa rece Vasile Badea Vasile Badea Poate sa ma lamureasca cineva? La asociatia de proprieteri de cateva luni de zile se plateste pentru apa rece, desi am adus la cunostiinta administratorei si ... (vezi toată discuția)