in anul 2001 o persoana a dat examen si a fost incadrata pe un post la o autoritate locala.cateva luni mai tarziu a scris, d emana, o cerere de concediu prin care preciza pe ce post se afla.acum, in 2010, da in judecata autoritatea si cere despagubiri sustinand ca el nu a stiut pe ce post se afla deoarece nu i-a fost comunicata decizia de incadrare si ca a fost incadrat gresit.intr-adevar la autoritate nu se gasesc documentele din care sa rezulte ca i-a fost comunicata decizia. intrebare amea este din ce moment curge termenul de prescriptie pt aceste drepturi banesti??din momentul comunicarii( care nu exista)? sau din momentul in care erau datorate si el a stiut asta( adica din 2001 din moment ce el cu mana lui a scris pe ce post se afla)?mentionez ca instanta a respins exceptia prin care a fost invocata prescriptia si a spus ca termenul curge de la data comunicarii.:(
in 2003 s-a facut o reincadrare care a fost si comunicata.totusi, reclamantul sustine ca nu conteaza acest fapt si ca doar prim aincadrare din 2001 conteaza si cere despagubiri din2001 pana in prezent #-o
In mod normal prescriptia curge de la data nasterii dreptului la actiune nu de la comunicare sau luarea la cunostiinta.In opinia mea putea cere acest lucru pe ultimii trei ani nu incepind din 2001
Da; raspunsul este corect prescriptia curge din momentul cand se naste dreptul la actiune. Dar exista si situatia de "renuntare la termenul de prescriptie;" care se poate invoca in instanta sau "renuntarea tacita'', si dela implinirea termenului, si renuntarea tacita incepe sa curga un alt termen de prescriptie (v. NCC - abroga D.Nr.167/1958 si prevede altfel acel termen de 3 ani). Deci; se poate observa ca angajatorul, a tinut in ascuns fisa postului angajatului, pentru al frusta de o parte din drepturile salariale. Am cunoscut astfel de cazuri unde instanta a dat castig de cauza "ANGAJATULUI".
Asta este de cartea recordurilor cu salariatul care nu stie pe ce post este incadrat :)
Atat de "competent" si totusi l-au tinut ca angajat 9 ani, nu se poate spune ca nu este si vina autoritatii:)
Termen de prescriptie
avas
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare:prescriptia despagubirilor datorate de o servitute de trecere se intrerupe cand se schimba proprietarul imobilului ... (vezi toată discuția)