avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Democratie numai pentru unii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Democratie numai pentru unii?

Am depus si eu ca tot omul o cerere de debransare catre fosta Termica Botosani actual Modern Calor...
Am primit vestea ca nu se aproba debransarea si raspunsul scris urmator:
,,Urmare a asolicitarii dumneavoastra nr.518/14.10.2010 va comunicam urmatoarele:
- scarile de bloc care apartin asociatiei de proprietari din care faceti parte sunt alimentate cu energie termica de la un punct termic situat in cadrul zonelor unitare de incalzire;
-la data de 01.01.2009 gradul de debransare al apartamentelor de la sistemul de alimentare centralizat cu energie termica era mai mic de 30% si ca urmare punctul termic de care apartineti a fost inclus in zonele unitare de incalzire,situatie regreglementata prin H.C.L. nr.299/2008;
-incepand cu data de 01.01.2009 pretul energiei termice pentru populatie a fost diminuat la 183.5 lei/Gcal;
-si in anii urmatori,la fel ca in tarile Uniunii Europene,populatia va beneficia de subventie de la bugetul local pentru incalzire;
-in baza OUG nr.5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei familiile care realizeaza venituri reduse vor beneficia in continuare de ajutoare banesti pentru incalzirea apartamentelor;
-societatea are in derulare un program de reabilitare si modernizare a sistemului de alimentare centralizat cu energie termica ,program care are la baza conceptul cantitate-calitate-pret de cost redus-protectia mediului si a carui finalizare va insemna reducerea costurilor energiei termice,optimizarea consumurilor si realizarea unui confort termic sporit.
In perioada 2010-2013 se vor investi 32.7 milioane euro,bani europeni pentru:
-realizarea unei surse noi de producere a energiei electrice si termice;
-finalizarea reabilitarii retelelor termice primare si secundare de distributie a agentului termic.
Ca urmare a celor prezentate mai sus, nu putem da curs favorabil solicitarii dumneavoastra de debransare de la sistemul centralizat cu energie termica si va informam ca la aceasta data societatea noastra dispune de fonduri necesare pentru realizarea programului de reabilitare si modernizare a sistemului de termoficare din municipiul Botosani."


Mentionez ca nu pot nici repartitoare sa-mi pun deoarece trebuie sa aiba cel putin 80% din locatari asa ceva...

Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:51, 26 Octombrie 2010
Mi se pare un raspuns corect.
In final va spune ca "nu putem da curs favorabil solicitarii dumneavoastra de debransare de la sistemul centralizat cu energie termica".
Acest raspuns este motivat in primele fraze..." scarile de bloc care apartin asociatiei de proprietari din care faceti parte sunt alimentate cu energie termica de la un punct termic situat in cadrul zonelor unitare de incalzire"
Adica la data de 14.10.2010, e toamna, frig si instalatiile sunt pline si nu se mai pot face debransari din punct de vedere tehnic..
Pentru ca dv. ati putea sa reveniti cu cererea dv in primavara, cand s-ar putea realiza debransarea din punct de vedere tehnic, firma incearca sa va explice ca e mai bine sa ramaneti si in anii urmatori clientul ei avand in vedere imbunatatirea serviciilor prestate si posibilitate de a plati maio putin pe baza subventiilor si ajutoarelor de stat.
Da...din pacate democratia asta inseamna...unii mai privilegiati au, iar restul nu. Adica majoritatii ii revine cotorul (scuzati expresia).
Referitor la situatia dvs, mai bine vorbiti cu presedintele asociatiei, explicatii ca vreti sa va debransati si poate reusiti sa il convingeti sa va scoata de la plata caldurii macar partial (adica sa platiti 10-15%).
pai in cazul asta cei de la Modern Calor au zis ca amendeaza asociatia:((
Pentru ce sa amendeze asociatia? E o aiureala. Amenda pentru circulatie pe drumuri publice fara permis!?
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
Adriantot, moderator
pai au zis ceva de genul : daca va scoate de la plata caldurii vom penaliza asociatia sau ceva de genul asta nu mai retin exact cuvintele directorului...

Alte discuții în legătură

Ajutorul pentru caldura savuvirgil savuvirgil Buna seara ! Imi puteti spune ce se intimpla cu cei care au cerut debransarea caloriferelor tocmai din cauza pensiilor foarte mici ,ei pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Debransare 2012 in pitesti IOANIDE16 IOANIDE16 Prin H.C.L.24/2012 privind zonele unitare de incalzire in Mun.Pitesti, se interzice in anumite zone, debransarea de la sistemul centralizat de incalzire.Este ... (vezi toată discuția)
Cerc legislativ al debransarii termice hspinache hspinache Buna ziua, Vreu sa inlocuesc sistemul de incalzire centralizat cu unul individual ,pe gaze. -in bloc sint 70% trecuti pe centrale individuale. -blocul ... (vezi toată discuția)