avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical dupa CCC

Buna ziua,

O angajata a revenit din concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani si a intrat imediat incepand cu a 2-a zi in concediu medical cu diagnostic Tuberculoza (deci va fi un cm prelungit). Va rog sa imi spuneti daca este necesar stagiu de cotizare la Tuberculoza (platit 100 %).
Oricum, CCC constituie stagiu de cotizare. Ce venit ar fi trebuit sa ii iau in calcul la calcularea indemnizatiei de concediu medical daca ar fi venit cu alt cod (de ex. 01 - boala obisnuita) ?

Multe multumiri,
Cel mai recent răspuns: beatrice culda , utilizator 10:26, 26 Octombrie 2010
1. Din OUG 158/2005:

Art. 9 - Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără condiţii de stagiu de cotizare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA. Lista cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A este stabilită prin hotărâre a Guvernului.

2. Din OUG 148/2005:

(5) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006.
(6) In situatia prevazuta la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia in calcul valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Ca document justificativ la calculul stagiului de cotizare, valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului rezulta din talonul postal pe ultima luna din concediul de crestere copil ? ( a ridicat prin posta )
Sau ar trebui o adresa din partea Directiei de Protectie Sociala de unde a depus dosarul pentru acordarea indemnizatiei, cu sumele pe ultimele 6 luni ?
beatrice culda a scris:

Ca document justificativ la calculul stagiului de cotizare, valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului rezulta din talonul postal pe ultima luna din concediul de crestere copil ? ( a ridicat prin posta )
Sau ar trebui o adresa din partea Directiei de Protectie Sociala de unde a depus dosarul pentru acordarea indemnizatiei, cu sumele pe ultimele 6 luni ?


Intre timp am aflat ca trebuie solicitata de catre angajata o adeverinta de la Agentia pentru Prestatii Sociale a Mun. Bucuresti - str. Ion Campineanu nr. 20, sector 1 - tel: 021-250.90.20/21/22. Adeverinta va cuprinde veniturile realizate din indemnizatii pe ce perioada se doreste. In acest caz se calculeaza manual indemnizatia de concediu medical.
Poate va este utila informatia pentru situatii asemanatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza indemnizatii cm stoicavioleta17 stoicavioleta17 pentru un salariat angajat pe 01/11/2011 care pana la 31/10/2011 a fost in somaj,ce iau in calcul pt baza indemnizatiei de concediu medical(are urgenta ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihaela_gabriela mihaela_gabriela Buna ziua, am angajat o persoana, incepand cu 03/06/2015 iar in data de 29/06/2015 a fost internat pentru hepatita virala acuta de tip b... i se plateste ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu medical daca sunt angajat doar de 2 zile? mircea1987 mircea1987 Sunt angajat din 27 martie 2015 si in urma cu 2 zile am avut un accident in urma caruia nu pot sa lucrez. Medicul de familie mi-a spus ca nu poate sa-mi acorde ... (vezi toată discuția)