avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitare minor

Pe baza unei ordonante presedentiale am primit dreptul sa-mi vizitez copilul. Mama refuza sa-l vad si imi pune tot felul de piedici. Ba ca e plecata, ba ca e la gradinita, etc. De fiecare data cand merg sa-l vad pleaca de acasa impreuna cu copilul. In aceasta situatie ce pot face?? Nu vreau sa incalc vreo lege, ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:22, 25 Octombrie 2010
Presupun ca in hotararea judecatoreasca s-a stabilit si intervalul de timp ( zilele si orele) in care dvs. aveti dreptul de vizita. Daca dvs. ati respectat acest orar, iar mama se opune, puteti sa faceti o plingere penala, desigur cu conditia sa puteti si dovedi ca se opune in mod abuziv si nejustificat punerii in executare a unei hotarari judecatoresti.
Dreptul de vizita, ca parte a unei hotarari judecatoresti ce consfinteste dreptul parintelui si copilului de a mentine legaturile firesti dintre acestia, este nu numai unul stabilit si ocrotit de prevederi ale Codului Familiei ci si de legislatia penala. Astfel, codul penal incrimineaza infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului, prin art. 307. In situatia dvs., daca puteti proba ca mama va impiedica in mod repetat sa aveti legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de instanta de judecata (art.307 al.2 C.pen.), puteti formula o plangere penala impotriva acesteia. Plangerea se adreseaza politiei sau parchetului. In prealabil va sfatuiesc sa va obtineti probele (martori s.a.) care sa indice in mod clar intentia, repetarea situatiei si nerespectarea perioadei stabilite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita minor ! tutu12 tutu12 In urma unei hotarari judecatoresti( privind un divort) ramasa defintiva si irevocabila printre alte aspecte s-a stabilit si un program vizita minor ... (vezi toată discuția)
Nu sunt lasat sa vad minorii dupa programul stabilit de instanta ciciilo ciciilo Buna ziua. La divort fosta mea sotie a fost deacord cu programul de vizita stabilit de instanta. Eu m-am recasatorit intre timp si acum si-a schimbat opinia si ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu mai imi da voie sa vad copilul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU revin,pe scurt, cu o alta speta. Am o hotarare jude catoreasca definitiva in care imi este stabilit un program de vizitare a copilului meu, aflat in grija ... (vezi toată discuția)