avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fosta sotie nu mai imi da voie sa vad copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fosta sotie nu mai imi da voie sa vad copilul

revin,pe scurt, cu o alta speta. Am o hotarare jude catoreasca definitiva in care imi este stabilit un program de vizitare a copilului meu, aflat in grija mamei. La sfarsitul ultimei vizite, am avut unele discutii cu mama copilului, iar acum ma ameninta ca nu ma mai lasa sa vad copilul. La viitoarea intalnire ma astept sa am surpize neplacute. Intrebari: Ce ma sfatuiti sa fac? Sa ma prezint cu martori? Au putere in fata instantei in cazul in care fosta sotie nu se prezinta sa-mi aduca copilul? M-a sfatuit cineva sa apelez la un executor judecatoresc. Ce poate face in aceasta situatie? Ce demersuri judecatoresti se pot intrepinde pentru a o obliga pe mama copilului sa respecte programul stabilit legal? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:37, 11 August 2008
In cazul in care mama nu va lasa sa vedeti copilul, puteti depune o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de "Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului" prevazuta de art.307 C.pen.
Art. 307. - Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Asa cum a aratat Elis mai sus puteti face o plangere penala.
Este indicat sa aveti doi martori pentru a proba in fata organelor de ancheta faptul ca ea a procedat intr-un mod de natura de a va incalca drepturile conferite prin lege si prevazute printr-o hotarare judecatoreasca in mod concret.
A doua oara puteti merge cu un executor judecatoresc.
Apoi puteti face plangerea penala.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei sentinte a.abi24 a.abi24 cui trebuie sa ma adresez ? fosta sotie nu respecta programul de vizita a copiilor stabilit prin sentinta, nu ma lasa sa iau legatura cu iei ? (vezi toată discuția)
Program vizita minor eugen1974 eugen1974 sunt divortat si am un copil cu handicap grav ce instanta a hotarat sa ramana la mama fiind si asistentul ei personal,am dreptul la vizita de doua ori pe luna ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema, desi am un program stabilit de instanta ... Mihai NDC Mihai NDC Buna ziua. Am o problema, desii am un program stabilit de instanta pentru vizita, in urma unei certe cu mama pe tema ca ii facuse program copilului cand acesta ... (vezi toată discuția)