avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare drept de mostenire

socrul meu a decedat iar mostenitori au ramas soacra,un baiat si 3 fete.Toti au fost de acord sa renunte la mostenire in favoarea sotiei mele insa baiatul s-a razgandit.Pentru debatere mostenirii trebuie actiune de judecata insa termenele au ajuns la aproape un an(timp in care se mai poate razgandi cineva).Asa ca as dori sa stiu cum pot cumpara partile de mostenire ale celor 2 surori ale sotiei precum si al soacrei mele,dar si preluarea partii de propritate al acesteia(vanzare cumparare sau altceva).
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 15:03, 25 Octombrie 2010
consultati un avocat.puteti cumpara dreptul litigios.
incheiati o tranzactie cu cei cu care v-ati inteles, in termenii in care v-ati inteles.
pentru mai multa siguranta tranzactia sa fie incheiata la notariat sau la un avocat pt. a fi redactata asa cum trebuie.
Tranzactia respectiva o veti depune la dosar, partile cu care v-ati inteles vor fi scoase din proces , remanand sa va judecati doar cu cel ce nu accepta o tranzactie cu sotia dvs. (fratele care doreste sa-si primeasca cota din mostenire )
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere olidan olidan Bună seara. As avea nevoie de câteva informații legat de următoarea situație:Părinții soțului meu au avut un contract de intretinere pentru casa cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune pentru apatament 3 camere-iasi cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Parintii sotului meu au cumparat un apartament cu 3 camere in Iasi in 1979. Pe actul de proprietate sunt trecuti amandoi. Socrul meu a decedat in ... (vezi toată discuția)