avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mandat presedinte asociatie proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mandat presedinte asociatie proprietari?

Buna ziua, am si eu o intrebare!! suntem o asociatie de proprietari cu 30 apartamente, si avem un presedinte in functie ales timp de 15 ani consecutiv. Acest presedinte nu vrea sa abdice din functia sa cu toate ca nu prea isi face treaba si mai este si platit pentru asta. Are si cativa sustinatori care la viitoarele alegeri vor sa-l numeasca pentru inca un mandat. Intrebarea mea este urmatoarea: La cate mandate are dreptul un presedinte de asociatie de proprietari si in baza carei legi? Multumesc. :confused:

Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 17:02, 27 Octombrie 2010
Legiutorul nu a facut precizari exprese referitor la numarul de mandate pe care le poate obtine un presedinte de asociatie
Daca persoana in cauza ,se evidentiaza ca si bun gospodar,respecta si aplica prevederile in vigoare si majoritatea proprietarilor sunt de acord cu mandatarea acestuia in reprezentarea si materializarea intereselor generale ,minoritatea are obligatia sa se supuna masurilor adoptate de AG
Daca exista probe temeinice care atesta dezinteres,incalcari ale normelor in vigoare,acestea urmeaza sa faca obiectul discutiilor in cadrul AG si hotararea majoritatii proprietarilor,urmeaza sa fie respectata de catre toti proprietarii din condominiu
- Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei.
- Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care va obtine cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor din cadrul adunarii generale.
-Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari alege si revoca din functie presedintele.
- Presedintele asociatiei de proprietari poate fi remunerat pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli.
Intr-adevar nu se precizeaza ca un presedinte sa aiba un numar limitat de mandate, dar puteti si dv. sa va aliati o parte din proprietarii care ar dori sa-l schimbe si sa votati democratic, sustinandu-va candidatul dv.
Eu stiam (pe baza legii, dar nu mai stiu unde se specifica exact) ca presedintele e ales de AG...dar schimbarea se face : daca isi da el demisia sau lumea vrea sal schimbe tot printro AG sau AG exceptionala/de urgenta. Ca se pune in discutie in fiecare an in AG reconfirmarea presedintelui, membri comitet, cenzor, ,sau ce o mai fi pe acolo...este altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari fara presedinte Cristina Crisan Cristina Crisan Buna ziua, Intrebarea mea este,ce se intampla daca intr-o adunare generala presedintele si-a dat demisia si nimeni din cei prezenti nu au dorit sa i-a aceasta ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)