avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ajutor

ieri dimineata a fost luat un var deal meu de mascati,ptr trafic droguri nu sa gasit nimic.am o singura intrebare cand a inceput urmarirea penala impotriva lui trebuia sai aduca la cunostiinta sau au dreptul sa asculte telefoanele fara aprobarea lui sa stranga probe
Aprobarea se da de catre judecator,prin mandat ,la propunerea(referatul) procurorului daca exista probe sau indicii temeinice in privinta savarsirii unor fapte penale.
Later edit:
Fapte ca urmare a carora urmarirea penala este inceputa/pornita din oficiu
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Interceptarea si inregistrarea convorbilrilor telefonice sau pri orice mijloc electronic de comunicare se realizeaza cu autorizarea motivata a judecatorului, la cererea procurorului care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala, in conditiile prevazute de lege , daca sunt date sau indicii temeinice privind pregatirea sau savarsirea unei infractiuni pentru care urmarirea penala se efectueaza din oficiu, iar interceptarea si inregistrarea se impun pentru stabilirea situatie de fapt sau pentru ca identificarea sau localizarea participantilor nu poate fi facuta prin alte mijloace de proba.
Niciodata nu se cere astfel in prealabil acceptul persoanei interceptate si inregistrate.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Pai daca i s-ar fi adus la cunostinta ca ii sunt ascultate telefoanele ar mai fi vorbit ceva:)??? Legea nu impune o astfel de conditie!
Sfatul meu este sa isi puna un avocat. Interceptarile ridica de multe ori probleme si este posibil ca acestea (cele telefonice sau/si din mediul ambiental) sa se fi facut totusi inaintea inceperii u.p. si in consecinta sa fie anulabile!!! Sunt multe cazuri in care procurorii procedeaza asa!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
In general cand este vorba despre droguri,eventual ,cand exista retele de trafic, organizate,care sunt atent supravegheate si care au comis infractiuni sau sunt pe cale sa le comita se foloseste aceasta modalitate de supraveghere operativa a diferitilor membrii sau asupra tuturor membrilor retelei,in conditiile prevazute de lege si explicate mai sus.
Este bine de stiut daca aceste interceptari au fost facute cu respectarea normelor legale in materie...un avocat penalist, va poate indruma inca de la acest moment!

De asemenea, este important daca e vorba de droguri de risc sau de mare risc.
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inteceptari telefonice - trebuie sa fii anuntat? xuser xuser Trebuie sa fii anuntat daca ti s-a interceptat telefonul? (ma rog dupa terminarea Up,etc) Am auzit la stiri ceva genul \"Dosarul Alro Alatina a fost inchis ... (vezi toată discuția)
Inregistrare telefonica Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Stimati Colegi, Se poate dispune inceperea urmaririi penale pe baza unor inregistrari telefonice fara autorizarea motivata a judecatorului, doar pe baza ... (vezi toată discuția)
Stat politienesc? menumoruth menumoruth Ce vad aici efectiv nu imi vine sa cred . Au ajuns sa asculte telefoanele pentru a proba si furturile. :O Maine poimaine am sa vad si un ultraj probat prin ... (vezi toată discuția)