avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala art.65al1 si neinregistrarea ei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala art.65al1 si neinregistrarea ei la itm, retinerea cartii de munca de angajator

am primit notificarea prin care sunt anuntata de concediere conform art. 65 al 1 si in perioada termnului de preaviz am fost detasata la alt punct de lucru al firmei.

angajatorul refuza sa emita DECIZIA DE CONCEDIERE SI CARTEA DE MUNCA A ANGAJATULUI.

CE TREBUIE SA FACA ANGAJATUL, DACA A EXECUTAT SI PREAVIZUL.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 26 Octombrie 2010
Adresati-va mai intii ITM-ului, si daca nu ia nici o masura atunci puteti actiona in judecata pentru a va recupoera cartea de munca cu completarile la zi
1. In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

2. Mergeti la inspectorul ITM la care este arondat fostul angajator si vedeti daca s-a depus decizia de incetare a raportului de munca.
Daca nu a depus decizia mergeti si formulati sesizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neeliberare carnet de munca radulescuraluca radulescuraluca va multumesc pentru raspuns, insa eu nu ma aflu in posesia deciziei de incetare a c.i.m. deoarece incetarea c.i.m. nu a imbracat forma scrisa, ci doar verbala. ... (vezi toată discuția)
Termen restituire carte de munca carmenccc carmenccc buna ziua, va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 ... (vezi toată discuția)
Carte de munca f_karoly f_karoly In cazul in care firma nu ti-a dat cartea de munca inapoi dupa demisionare de la locul de munca si intre timp firma a devenit falita, cum se poate recupera ... (vezi toată discuția)