avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neeliberare carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neeliberare carnet de munca

va multumesc pentru raspuns, insa eu nu ma aflu in posesia deciziei de incetare a c.i.m. deoarece incetarea c.i.m. nu a imbracat forma scrisa, ci doar verbala. Mentionez ca in prezent societatea angajatoare se afla in curs de dizolvare pentru nedepunerea bilantului. cum ramane cu contractul meu de munca daca incetarea acestuia nu a fost inregistrata la it.m. de catre angajator si nici eu nu am posibilitatea sa demonstrez i.t.m.-ului incetarea raportulor contractuale. imi ramane doare cale instantei de judecata cu obligarea angajatorului ( dara care angajator) la plata de daune?
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2008
radulescuraluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 14 Iulie 2008
Odata cu incetarea raporturilor de munca, indiferent din a cui initiativa (demisie sau concediere), tot angajatorul este cel care are obligatia eliberarii cartii de munca de la Inspectoratul Teritorial de Munca. In caz contrar, salariatul il poate actiona in instanta.

Fiind un act personal, cartea de munca se mai poate elibera si la solicitarea titularului. Mergeti cu decizia de incetare a c.i.m. la ITM pentru a va opera in carnetul de munca incetarea contractului de munca.

In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca adrianpena adrianpena Am incetat sa mai lucrez de 90 de zile,firma ma tot duce cu vb in legatura sa imi dea cartea de munca.Desi am nota de lichidare fara nici o datorie,si decizia ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala art.65al1 si neinregistrarea ei la itm, retinerea cartii de munca de angajator hanea_gabriela@yahoo.com hanea_gabriela@yahoo.com am primit notificarea prin care sunt anuntata de concediere conform art. 65 al 1 si in perioada termnului de preaviz am fost detasata la alt punct de lucru al ... (vezi toată discuția)
Eliberarea cartii de munca bap bap mi s -a incheiat contractul de munca in ianuarie, iar eu nu pot avea o copie carte de munca pe motiv ca nu este inca incheiata,iar pana la incheiere mai ... (vezi toată discuția)