Desi am citit continutul legii, inca am dubii. Cazul meu: casatorita, 2 copii minori (1- si 12 ani), vrem sa divortam de comun acord. Nici macar nu mai locuim impreuna de cca. 3 ani, copiii sunt la mine. Nu avem niciunul nicio pretentie, copiii raman la mine (de comun acord).
Care este cea mai rapida metoda de a divorta? Eventual un mediator in Brasov, daca este cazul.
Va multumesc din suflet. Astept raspuns cat se poate de urgent.
Pana ici am priceput, dar mai am o nelamurire :D Atunci cand instanta da termen de 2 luni, pana la implinirea termenului, daca venim cu hartiuta de la mediator, se poate rezolva mai repede. Adica...noi putem merge intai la mediator si cand ne prezentam in instanta....avem si procesul verbal si acordul de mediere. Asa nu merge?
Puteti incerca. E destul de ambigua noua procedura(la fel ca multe altele#-o). Repet, fiind vorba de copii minori, sunt alti pasi care trebuie facuti- ma indoiesc ca instanta va tine cont doar de acordul parintilor fara a mai pune in balanta interesele minorilor....dar totul e posibil.:O
Multumesc mult pentru promptitudine. Acum nu-mi ramane decat sa caut un mediator in Brasov...
Daca mai are si altcineva alte opinii pe aceasta tema, sunt binevenite:D
Sunt si situatii in care instanta obliga pe vreunul din parintii care nu cer incredintarea minorilor sa-i intretina? Intreventia instantei nu este atunci cand ambii cer increditarea si doar unui trebuie sa i se incuviinteze?
Din pacate mai sunt si situatii de genul acesta in care instanta trebuie sa reaminteasca parintelui obligatia pe care o are vis-a-vis de propriul copil. In cazuri extreme intervine doar decaderea din drepturile parintesti, inlocuind cu succes sterilizarea....:sorry: