avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... DIVORT prin mediere-conform Micii Reforme
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

DIVORT prin mediere-conform Micii Reforme

Desi am citit continutul legii, inca am dubii. Cazul meu: casatorita, 2 copii minori (1- si 12 ani), vrem sa divortam de comun acord. Nici macar nu mai locuim impreuna de cca. 3 ani, copiii sunt la mine. Nu avem niciunul nicio pretentie, copiii raman la mine (de comun acord).
Care este cea mai rapida metoda de a divorta? Eventual un mediator in Brasov, daca este cazul.
Va multumesc din suflet. Astept raspuns cat se poate de urgent.
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 10:26, 29 Octombrie 2010
Pana ici am priceput, dar mai am o nelamurire :D Atunci cand instanta da termen de 2 luni, pana la implinirea termenului, daca venim cu hartiuta de la mediator, se poate rezolva mai repede. Adica...noi putem merge intai la mediator si cand ne prezentam in instanta....avem si procesul verbal si acordul de mediere. Asa nu merge?
Puteti incerca. E destul de ambigua noua procedura(la fel ca multe altele#-o). Repet, fiind vorba de copii minori, sunt alti pasi care trebuie facuti- ma indoiesc ca instanta va tine cont doar de acordul parintilor fara a mai pune in balanta interesele minorilor....dar totul e posibil.:O
Multumesc mult pentru promptitudine. Acum nu-mi ramane decat sa caut un mediator in Brasov...
Daca mai are si altcineva alte opinii pe aceasta tema, sunt binevenite:D
Sunt si situatii in care instanta obliga pe vreunul din parintii care nu cer incredintarea minorilor sa-i intretina? Intreventia instantei nu este atunci cand ambii cer increditarea si doar unui trebuie sa i se incuviinteze?
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
elena138, utilizator
Din pacate mai sunt si situatii de genul acesta in care instanta trebuie sa reaminteasca parintelui obligatia pe care o are vis-a-vis de propriul copil. In cazuri extreme intervine doar decaderea din drepturile parintesti, inlocuind cu succes sterilizarea....:sorry:

Alte discuții în legătură

Cine depune acordul de mediere la instanta? Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Situatia de fapt este urmatoarea: s-a formulat cerere de divort prin acordul partilor, si intre timp, pana sa ajungem in fata instantei, s-a ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba o actiune de divort din culpa exclusiva a paratului in actiune de divort prin acord? LDTE LDTE Buna ziua! va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat juridic in urmatoarea situatie.In calitate de reclamant am deschis actiune de divort din culpa ... (vezi toată discuția)
Divort provocat de alcool carmen90 carmen90 buna. as dori sa imi dati cateva sugestii despre cum se poate desface o casnicie de catre sotie cat mai repede in urmatoarea situatie: saptamana trecuta am ... (vezi toată discuția)