De curand mi-am deschis o firma si am incheiat un contract de comodat cu punctul de lucru in apartamentul in care locuiesc si care este proprietatea mea.In cazul in care nu pot respecta clauzele contacului de inchiriere facut intre mine si proprietarul spatiului unde imi desfasor si activitatea(mai bine zis sa cer iesirea din spatiu inaintea datei de expirate a contactului) risc sa pierd apartamentul doar prin simplu fapt ca am incheiat un contract de comodat? Va multumesc anticipat
Puncul de lucru a fost transferat in momentul cand am incheiat cotractul de inchiriere in spatul unde imi desfasor activitatea ca societate,practic un Club.
In acest caz reziliati contractul de comodat (n-aveti cum sa pierdeti apartamentul reziliind acest contract) – trebuie anuntat si Reg Com – banuiesc ca ati declarat si acolo adresa punctului de lucru… Daca figurati la registru cu acest contract de comodat (pt pct de lucru) si cu cel de inchiriere e ca si cum ati avea doua puncte de lucru…
Altfel spus: inchideti pct-ul de lucru de la adresa apartamentului si il deschideti la adresa unde ati inchiriat spatiu… Modificarea se face prin decizia / hotararea asociatului unic (daca sunt mai multi asociati prin hotararea asociatilor).
Dar de unde ideea ca ati putea pierde apartamentul daca renuntati la contractul de comodat? Daca vreti sa scrieti, evident…
Totul este perfect legal acum puncul de lucru este in spatiul inchiriat .Poate nu am fost inteleasa destul de bine sau nu m-am exprimat in termeni cei mai corecti.Asadar problema sta in faptul ca acest contract de chirie acolo unde imi desfasor si activitatea.. are anumite clauze(Plata a 50% din chirie ) in cazul in care eu renunt inaintea termenul prevazut ....As putea sa zicem sa fiu atacata in instanta si sa mi se ia apartamentul doar pt. acest lucru?
federica a scris:
mi-am deschis o firma si am incheiat un contract de comodat cu punctul de lucru in apartamentul in care locuiesc si care este proprietatea mea
(sublinierea imi apartine)
E apartamentul dv… Despre ce… chirie scrieti? Acest contract de comodat este incheiat intre dv – persona cutare – si SRL X (unde sunteti asociat unic, presupun)… Indiferent ce clauze ati trecut acolo chiar nu conteaza – ca doar nu va “sanctionati” singura… Cine sa va cheme in instanta? Cei de la registrul comertului in nici un caz…