avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE CASA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE CASA

Buna ziua,

Daca intocmesc o polita de asigurare medie cu cesiune in favoarea bancii, pt un imobil ipotecat, mai este necesara asigurarea obligatorie pe langa aceasta?

Daca banca nu accepta polita de asigurare medie intocmita, cum procedez?

PS: Am trimis e-mail la banca cu oferta de asig. medie primita de la firma de asigurari, dar banca nu mi-a raspuns concret despre acea polita, daca este valabila, ci doar ca firma de asigurari este acceptata de banca.

multumesc
Diana
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:18, 30 Decembrie 2010
Este necasara si asigurarea obligatorie pe langa cea facultativa. Asa prevede legea.
Cat despre oferta de asigurare primita, solicitati in scris acordul bancii cu privire la asigurarea pe care doriti sa o incheiati. Astfel, sunt obligati sa va raspunda in scris.:)
Multumesc pt lamurire.
A refuzat sa-mi dea in scris. Am raspunsul pe e-mail, este suficient?

iata mai jos, corespondenta pe e-mail:
EU:
"Faptul ca se accepta de la ........., stiam. Eu vreau sa stiu daca aceea medie, prezentata de sotul meu astazi la sediul din ....., este ok si o pot semna asa.
Atasez oferta primita de la ......., sa-mi dati un raspuns exact pt aceasta ce urmeaza a fi semnata"

BANCA:
"Asa cum v-am spus si mai jos, colegii de l acredite mi-au comunicat ca o asigurare incheiata la ....... este OK. Mai mult nu am cum sa ma pronunt sau sa analizez oferta lor.
Multumesc frumos"

Va rog spuneti-mi, ce lege obliga banca sa-mi dea in scris, daca va accepta sau nu polita ce urmeaza a fi incheiata?
multumesc
Diana
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
alexandradian_a@yahoo.com, utilizator
Daca dvs. le solicitati in scris un raspuns cu privire la asigurare, sunt obligati sa va raspunda tot in scris. Insistati.
Consultati contractul cu banca. De obicei exista o clauza care prevede obligativitatea ca orice comunicare legata de contract sa se faca in scris.
Multumesc, dar este o problema cu aceste solicitari in scris: se aplica acel comision unic de 10 euro. Se percepe pt orice soliciti in scris....o cunostinta a solicitat in scris, sa se transmita corespondenta la avocatul ce o reprezinta si banca a taxat-o cu acest comision. A descoperit intamplator, nici nu te avertizeaza ca se percepe comision pt asa ceva....

Le-am solicitat in e-mail...este valabil in cazul refuzului bancii de a-mi accepta polita?

Alte discuții în legătură

Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta milady2611 milady2611 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa ... (vezi toată discuția)