avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE CASA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE CASA

Buna ziua,

Daca intocmesc o polita de asigurare medie cu cesiune in favoarea bancii, pt un imobil ipotecat, mai este necesara asigurarea obligatorie pe langa aceasta?

Daca banca nu accepta polita de asigurare medie intocmita, cum procedez?

PS: Am trimis e-mail la banca cu oferta de asig. medie primita de la firma de asigurari, dar banca nu mi-a raspuns concret despre acea polita, daca este valabila, ci doar ca firma de asigurari este acceptata de banca.

multumesc
Diana
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:18, 30 Decembrie 2010
Era sa ma zapacesc si eu!:slap:
De asta data, fransiza nu are rolul cointeresarii, ci este adaptarea simpla si imediata, a politei facultative, la interdictia facuta privind asigurarea celor 3 riscuri catastrofice, care in mod obligatoriu nu se mai pot asigura decat pe PAD.Asta si pentru faptul ca asiguratul primeste despagubirea de 10000/20000 daca se produce unul dintre dezastre, pe polita PAD, pe care este obligat sa o detina.Aceasta fransiza scade prima facultativa cu 10 respectiv 20E,exact cat plateste asiguratul pe PAD.
Pentru celelalte riscuri/bunuri/anexe, cat si pentru valoarea peste valoarea PAD-ului(20000/10000E la dezastre) , daca se negociaza o fransiza, numai aceasta reprezinta "cointeresarea " suportata de asigurat si se specifica in mod distinct in polita(producand si redurerea de prima corelata cu marimea ei).
Daca imi convine valoarea asigurata de 20000E, si vreau sa asigur locuinta si la celelalte riscuri decat catastroficele, atunci polita facultativa o fac la 20000E baza(incendiu) + extindere la alte riscuri mai putin cutremur,inundatie si alunecari de teren si nu mai este necesara fransiza(riscurile PAD nu sunt acoperite, deci nu este nevoie a fi excluse prin fransiza.Daca polita este tip all risks, fransiza este necesara tocmai pentru excludere, respectiv reducere prima(10/20E)
Uuufff!Crezi ca am reusit :hm: ...sau..:thumbdown: Atunci...:surrender:
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
nucu$, utilizator
Cred ca nu isi are rostul fransiza in aceste conditii,asta vreau sa spun.
Pe acelasi exemplu cu casa mea de 40 000 E ,ce treaba sa avem cu ea?:)
Vreau acoperirea riscurilor catastrofice si prin asigurarea facultativa iar suma asigurata sa fie 20 000 Euro.Asa cum pot alege suma asigurata pentru bunuri,raspundere civila etc.
Iti sustii punctul de vedere asa ca =D>
:surrender:
floare _de_ colt a scris:

Vreau acoperirea riscurilor catastrofice si prin asigurarea facultativa iar suma asigurata sa fie 20 000 Euro.Asa cum pot alege suma asigurata pentru bunuri,raspundere civila etc.

Si eu as putea sa vreau dar nu-mi da voie Legea 260/2008 prin Normele de aplicare, modificate prin Ord,CSA nr.10/2010!
Daca ar fi fost posibil, tot circul facut cu :cei 13 din PAID; valorile obligatorii fara noima (10000/20000E), amenzile etc., ramanea fara finalizare si nu stiu cati proprietari ar fi optat pentru PAD, polita care devenea (mult mai) jenant de inutila.
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
nucu$, utilizator
Buna,

Daca am o vila care este, prin contract de comodat, inchiriata firmei care detine o pensiune, asigurarea la casa trebuie sa o cesionez firmei? Sau e suficient sa inchei polita de asigurare pe persoana fizica (de 100.000 de euro)? Daca, spre exemplu, se intampla sa ia foc cand sunt clienti inauntru, e valabila polita de asigurare a casei?
Multumesc
Fiind vorba de un imobil folosit ca spatiu de cazare/inchiriere, riscurile sunt altele decat ale unei locuinte si in consecinta in polta trebuie sa se consemneze acest lucru, pentru a oferi acoperire si in aceasta situatie.Ramane sa contactati asiguratorul pentru a incheia un suplimet de actualizare a politei, in virtutea obligatiei asiguratului de a instiita pe asigurator in momentul modificarii situatiei initiale a bunului asigurat,urmare incheierii contractului de comodat.Cesiunea politei nu inseamna decat transferul dretului de a fi despagubit.Asta doreati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta milady2611 milady2611 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa ... (vezi toată discuția)