avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa cumpar sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa cumpar sau nu?

Bunicii mei au facut un contract de donatie parintior mei,( la notar) bunicul a decedat de curand iar eu as dori sa cumpar partea mamei in vederea construirii unei locuinte
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 12:42, 26 Octombrie 2010
puteti cumpara , dar daca copii bunicilor tai vor vrea sa vina la mostenire atunci cand va deceda si mama lor (bunica ta) si vor constata ca le-a fost incalcata rezerva succesorala ca urmare a donatiei facute catre parintii tai, vor avea posibilitatea sa ceara reductiunea liberalitatilor , fapt care va face ca mama ta sa returneze la masa succesorala suma pe care a incasat-o de la tine pe bunul pe care il primise ca donatie. In anumite situatii se poate merge pana la anulare actului de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Mostenire pentru doar unul dintre succesibili cezarpoenaru cezarpoenaru am o intrebare si as dori cateva lamuriri.bunica mea este in viata si ar dori sa lase mamei mele mostenire,casa pamintul etc.MENTIONEZ ca mama mea a avut o ... (vezi toată discuția)
Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)