avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract cu firma din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract cu firma din strainatate

Buna ziua,

Ma numesc Georgiana si va scriu deoarece am inteles ca dvs. oferiti consultanta online in legatura cu diverse probleme.

Pe scurt problema cu care ma confrunt eu este urmatoarea: am lucrat timp de 6 luni pentru o companie din Marea Britanie, care se ocupa cu furnizarea de servicii de tip cercetare de piata si business development pentru diverse companii-client din Europa de Vest, iar eu am ocupat postul de Researcher. Am lucrat de-acasa pentru aceasta companie. Am incheiat un contract cu ei de tip Self-Employed (contract trimis si semnat de ei si de asemenea si de mine) contract pe durata caruia (12 luni) ei se obligau sa-mi plateasca salariul si facturile la telefonul fix si Internet (servicii la care am apelat special pentru acest job), plata care se realiza prin transfer bancar in contul personal. Dupa 6 luni m-am trezit ca mi-au spus dintr-o data ca am incheiat asa-zisa colaborare si nici banii nu i-am primit pe ultima luna lucrata, respectiv si facturile la telefon pe ultimile 3 luni (furnizorul emite facturile cu 2 luni in urma).

Am incercat de nenumarate ori sa iau legatura cu ei si, ba nu-mi raspund, ba imi raspund si imi spun sa trimit mail persoanei pe care o caut, ba ca revin cu telefonul, si pana acum nu am reusit sa obtin nici o informatie clara despre de ce nu mi-am primit banii si daca o sa-i mai primesc.

Acum ma regasesc intr-o situatie foarte delicata pentru ca am muncit pe gratis ultima luna si telefonul va trebui sa-l platesc din banii proprii, iar factura este colosala.

Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo modalitate prin care sa-i determin sa-si respecte obligatiile fata de mine sau mi-am luat o mare tzeapa?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 18:01, 1 Noiembrie 2010
Trebuie vazut contractul, de verificat respectiva companie etc. Angajati-va un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara de servicii de la neplatitor de tva Cata_68 Cata_68 Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la urmatoarea problema: O firma din Romania platitoare de TVa primeste o factura de prestari servicii (serviciile ... (vezi toată discuția)
Inselaciune firma de recrutare personal alex989 alex989 Buna seara. Problema mea e urmatoarea. Am apelat la o agentie din tara care recruteaza oameni pentru a lucra in strainatate. Eu eram deja intr-un oras din ... (vezi toată discuția)
A eliberat facturi desi era in insolventa dinumarcel dinumarcel In luna octombrie 2008 preintre e-mailurile primite cu diverse oferte era su unulinteresant cu o oferta pt un GPS+Antiradar pentru autoturism, la ,,pachet\" Am ... (vezi toată discuția)