avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pentru a parcela un teren intravilant trebuie sa aiba ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pentru a parcela un teren intravilant trebuie sa aiba acces la drum public

doresc sa aflu daca proprietarul unui teren intravilant in momentul cind la parcelat este obligat sa asigure accesul la aceste parcele? intreb acest lucru deoarece am cumparat 1 parcela si singurul acces care il avem toti cei care am cumparat in aceasta zona si de la acelasi proprietar singurul acces este pe un drum privat dar care figureaza ca strada privata in registrul de urbanism si are ca proprietar fostul proprietar al parcelelor.cant sau semnat actele notariale acesta a spus cumparatorilor ca va preda druml primariei,dar nu a fost asa!doresc sa aflu daca este obligat sa le lase sa trecem pe acest drum?repet este singurul acces!!

Cel mai recent răspuns: vrd , utilizator 21:40, 26 Octombrie 2010
In momentul parcelarii trebuia sase lase drum de acces si trebuie sa figureze ca drum privat sau drum public , dar trebuie sa apara in CF -ul nou infiintat ca o cota de drum pentru fiecare parcela in parte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere ciprianradu ciprianradu am cumparat o parcela (intravilant) a 3 mana de cind sa parcelat acel teren.sunt 8 parcele separate printrun drum privat (in registrul de urbanism) in 4 pe o ... (vezi toată discuția)
Probleme certificat de urbanism ionutserban ionutserban Buna Ziua! In ultimele 2 saptamani am niste probleme destul de mari cu primaria dupa cum urmeaza. La inceputul anului am achizitionat un teren rezultat in ... (vezi toată discuția)
Parcelarea unui teren decder28 decder28 Buna ziua! Detin un teren de 5400 mp cu doar 17 m deschidere la strada. As vrea sa-l parcelez, dar ar trebui sa fac un drum de acces. Acesta va ramane privat ... (vezi toată discuția)