avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... predare leasing auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

predare leasing auto

Buna ziua.Am si eu o intrebare pentru cine ar putea sa ma sfatuiasca in legatura cu predarea unui contract de leasing auto si anume daca e ok ca sa facem intre mine ca vanzator (respectiv utilizator al masinii)si persoana interesata sa o cumpere -doar un contract la notar sau ceva de genul.As vrea sa intreb ce valoare are si daca se procedeaza astfel, iar in cazul in care e vreo problema daca de ex nu se mai platesc retele de catre cel care preia leasing-ul, daca pot face ceva in baza acestui act semnat si ce anume (cum).Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ramona ana , utilizator 17:24, 31 Octombrie 2010
Nu puteti face alt act in afara de cesiune de contract, aprobat si semnat de firma de leasing. Noul utilizator isi intocmeste un dosar, cum ati facut si dvs. cand ati contractat leasingul, firma de leasing il analizeaza si daca il aproba, intocmeste cesiunea pe care o semnati toate cele trei parti: dvs. ca vechi utilizator, noul utilizator si firma de leasing.
Din acel moment veti fi strain de contractul initial, noul utilizator ia masina si va plati ratele in continuare, dupa ce va plateste cat ati stabilit amiabil, asta nu e treaba finantatorului.

Orice alt act ati face nu e valabil, il faceti degeaba.
Multumesc.!
Asa ma gandeam si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare lesing-nu mai am bani de rate George Gabriel George Gabriel Buna ziua , va rog urgent un sfat . Am preluat o masina pe firma si nu imi mai permit sa platesc ratele au inceput sa fie din ce in ce mai greoaie , sunt ... (vezi toată discuția)
Preluare leasing marius22 marius22 am convenit la preluarea leasingului unei alte persoane fizice fara schimbarea contractului de imprumut(leasing). cum ma pot asigura ca fostul proprietar al ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un rasouns urgent stanica crinu stanica crinu Am o masina luata in leasing care am scoso la vanzare. Am gasit cumparator hotarand sa-mi preia leasingul si sa-mi ofere o suma de bani. Ok,am mers la notariat ... (vezi toată discuția)