avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizarea in constructii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizarea in constructii

doresc sa ma ajutati sa stiu care este, conform legislatiei in vigoare continutul unui dosar necesar pentru emiterea autorizatiei de construire a unui imobil(casa familiala), regim de inaltime P+1
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 14:00, 27 Octombrie 2010
Lg 50/1991
primul pas este acela al solicitarii unui certificat de urbanism pentru terenul pe care se va ridica casa. apoi, in acest certificat de urbanism se vor pecifica ce avize trebuie sa obtineti (aviz de la compania electrica, gaz), se poate sa iti ceara chiar prezentarea contractului cu compania de salubritate (pt ridicarea gunoiului). bineinteles, de nelipsit din acest dosar sunt atele de proprietate asupra terenului, chitantele prin care ati platit taxele aferent emiterii certificatului de urbanism, taxele pentru emiterea autorizatiei de construire... E destul de stufos dosarul, insa de la primarie ar trebui sa fii indrumat cu privire la pasii pe care ii aveti de parcurs :)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
alexandra.ghnas, utilizator
-certificat de urbanism - original
- extras cf/extras plan cadastral -copie legalizata
- documentatia tehnica (proiect)
- avize, acorduri
- dovada plata taxa certificat de urbanism si autorizatie de constructie
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte îmi trebuie pt. a ridica o hala metalica sau din lemn, ... Teodor240723 Teodor240723 Ce acte îmi trebuie pt. a ridica o hala metalica sau din lemn, demontabila fara fundatie pe teren propriu? (vezi toată discuția)
Pot solicita autorizatie de construire daca nu am carte funciara? iceflower iceflower Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca pot solicita autorizatie de construire pentru consolidare si extindere casa construita aproximativ in anul 1930 chiar ... (vezi toată discuția)
Receptie casa dcanka2000 dcanka2000 Buna ziua, Doresc sa aflu daca conform legii exista o anumita perioada care trebuie sa treaca de la obtinerea autorizatiei de constructie pana la ... (vezi toată discuția)