avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... consiliul de administratie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

consiliul de administratie

Buna ziua! As vrea sa stiu un cadru didactic care nu este titular in invatatmant poate fi ales in consiliul de administratie?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:56, 27 Octombrie 2010
depinde al cui consiliu de administratie
OMEdC nr.5271/2004 privind Regulamentul
de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ din
judeţele-pilot nominalizate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.942/2004, Monitorul oficial
nr.1262 din 28/12/2004.

"CAPITOLUL al III-lea
ORGANIZARE ªI FUNCŢIONARE

Art. 4. - (1) Membrii Consiliul de Administraţie se aleg/desemnează pentru o perioadă de 4 ani, după cum urmează:
a) reprezentanţii cadrelor didactice sunt aleşi în primul consiliu profesoral, prin vot secret, din rândul cadrelor didactice cu o bună pregătire profesională şi prestigiu în rândul colegilor, o ţinută morală deosebită şi care manifestă interes şi ataşament faţă de unitatea de învăţământ;

Greu de crezut ca un suplinitor ar ramane 4 ani in aceeasi scoala, ca atunci postul este tinut ilegal pe suplinire. Daca viabilitatea lui este de 4 ani se scoate la concurs, pentru titularizare.

Concluzia: nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate consiliu de administratie Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Conform Regulamentului din 11 noiembrie 2004 de organizare si functionare a Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant din judetale ... (vezi toată discuția)
Titularizare educatoare conf art 253 ne_interesant ne_interesant Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier local si profesor ostasn ostasn sunt profesor si consilier local. am fost ales in consiliul profesoral pentru a face parte din consiliu de administratie din randul cadrelor didactice. totul a ... (vezi toată discuția)