avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Va rog sa-mi spuneti:
daca avind 50%dintr-o garsoniera,.prin mostenire, pot cere iesire din indiviziune prin alegerea de catre partea pirita ori sa primeasca ori sa-mi dea o sulta de 19000€.,mie fiindu-mi indiferenta fiecare varianta ?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:42, 28 Octombrie 2010
Formulati partaj si daca ajungeti la o intelegere depuneti o tranzactie
cu intelegerea dvs.
Se poate imparti si cum spuneti dvs.
Da, aveti un drept recunoscut de lege.
Deci este mai bine sa formulez partaj si sa cer ca paritul sa aleaga ce varianta doreste intre a plati sau a-mi da sulta?
Partajul nu este numai intre fosti soti?!Eu sunt in comun la garsoniera cu o matuse.
intre a plati sau a-mi da sulta
:)

Puteti solicita dvs. atribuirea imobilului si platiti dvs. sulta sau invers, solicita paratul imobilul si va plateste dvs.
Dar, daca nici unul nu solicita atribuirea, instanta dispune vanzarea la licitatie, si , in zilele astea, nu va cumpara nimeni imobilul, am vazut cazuri si cu 12-15 licitatii la care nu s-a prezentat nici un cumparator.

Vorbiti si dvs. cu paratul inainte si stabiliti care cum sa ceara...
Succes!

Alte discuții în legătură

Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)
Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)