avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit banca adeverinta salariat falsa
Discuție deschisă în Executare silită

credit banca adeverinta salariat falsa

am facut un credit la banaca cu ajutorul unui angajator care a fost deacord sa ma ajute dandu-mi o adeverinta de salariat chiar daca eu nu lucram la firma dumnealui. mentionez faptul ca a si confirmat la banca ca lucrez acolo pentru a-mi facilita obtinerea creditului. Intrebarea mea este daca se poate afla acest lucru si ce se poate intampla daca se afla in conditiile in care eu de cateva luni nu mai am posibilitatea sa platesc ratele la banca si dosarul mi-a fost transmis catre o firma de recuperare credite.
Cel mai recent răspuns: stefania_ , utilizator 16:07, 4 Noiembrie 2010
In aceste conditii asteptati-va sa fie sesizata politia si vi se va intocmi dosar penal atat dvs cat si celui ce v-a emis adeverinta .
Eu nu vad cine ar putea sa afle acest lucru.
Firma de recuperare o sa incerce sa va execute silit, nu cred ca mai intereseaza cum s-a obtinut creditul.
Buna ziua !

Daca veti inceta sa achitati ratele, banca va face investigatii si va ajunge la angajator - care se va gandi ca e mai bine sa confirme faptul ca sunteti/ati fost salariata sa, adica sa minta o data in plus fata de primul moment (cand a eliberat adeverinta).

Este o situatie extrem de riscanta.
Intr-un caz similar, imprumutatul - care s-a prezentat cu adeverinta de salariat falsa - nu a mai avut putinta de a achita ratele si, urmare a faptului ca banca a inceput sa faca investigatii la asa-zisul loc de munca, i s-a intocmit dosar penal.

Cu alte cuvinte - cat timp va achitati ratele, nu exista (teoretic) posibilitatea de a fi ...descoperiti.

Partea neplacuta este ca acel angajator, care a inteles sa va ajute cu adeverinta, risca si el un dosar penal. Ar fi bine sa-l anuntati macar ca nu va mai puteti achita ratele... Sa stie la ce sa se astepte.

Cu stima,
av. M.L. Vatavu
creditorul poate face demersuri si la ITM cu privire la adeverinta de venit pe care ati prezentat-o si se va descoperi adevarul; dupa aceae intervine politia
Nu este bine ca s-a dat o adeverinta falsa, dar stati linistit .Firma de recuperare nu are de unde sti ca adeverinta este falsa.Recuperatorii sau executorul trimit angajatorului adresa de infiintare a popririi, iar angajatorul raspunde ca nu lucrati la el.Daca executorul se intereseaza la ITM, sau la CNSAS despre dv. o sa primeasca raspuns ca nu lucrati .Asta este tot.

Alte discuții în legătură

Credit bancar ca administrator societate,dar fara a fi angajat cu carte de munca. Parisien Parisien Buna ziua!As dori sa va adresez o intrebare in legatura cu acordarea unui credit in conditiile spuse in titlu.Daca as aplica pentru un credit pe persoana ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara Nynaeve Nynaeve As dori sa va cer parerea in legatura cu o situatie neplacuta.In primavara 2008 sotul meu a fost informat ca trebuie sa plateasca o suma(in jur de 1000 euro) ... (vezi toată discuția)
Se considera fals? cosmin90 cosmin90 buna ziua am o interprindere individuala si am o angajata din ian 2012, cu c.i.m. semnat dar neinregistrat la i t m in luna mar 2013 mi-a cerut o adeverinta ... (vezi toată discuția)