avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Credit bancar ca administrator societate,dar fara a fi ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Credit bancar ca administrator societate,dar fara a fi angajat cu carte de munca.

Buna ziua!As dori sa va adresez o intrebare in legatura cu acordarea unui credit in conditiile spuse in titlu.Daca as aplica pentru un credit pe persoana fizica,fara sa fiu angajat inregistrat la itm,iar toate actele le-as completa eu ca administrator cu stampila si tot ce trebuie in original,banca are posibilitatea sa verifice daca sunt intradevar angajat sau nu?Daca as proceda in asa fel,exista posibilitatea sa fiu incadrat la vreo fapta penala?Daca ati putea sa imi raspundeti v-as fi recunoscator.Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2014
Parisien, utilizator
Da, banca verifica atat telefonic cat si in bazele de date publice, mai mult cere si fisele fiscale pe anul anterior .
iar in ceea ce priveste completarea semnarea si stampilarea documentelor este un abuz ce se pedepseste, daca cititi "stelutele" di josul paginii la adeverinte acolo scrie conform caror articole se pedepseste declaratia mincinoasa.
Administratorul unei societati beneficiaza de dividende, daca a ridicat atunci trebuie sa faca dovada ca aplatit darile catre stat la valoarea lor si pot fi considerate venit.
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2014
IONICA VADUVA, utilizator
Dar itm-ul are dreptul sa ofere informatii despre o anumita persoana?eu nu nu vreau sa fac un credit pe administrator,ci pe persoana fizica oricare ar fi ea...numai ca,completez adeverinta de venit cu datele firmei.si in legatura cu fisa fiscala,sunt anumite banci care nu cer acest document.Nu stiu daca ati inteles intrebarea si sensul ei,sau poate eu nu m-am exprimat destul de clar.Banca poate verifica o persoana daca este intradevar angajata la locul de munca precizat,la alta institutie decat acea la care declara ca lucreaza.Daca suna la firma respectiva e clar ca banci o sa ii fie confirmata informatia ca persoana X este angajata acolo,ma intreb daca poate verifica la alta insititutie.
Am inteles foarte bine sensul intrebarii, dar e posibil sa poata verifica in REVISAL sau la ANAF.
Din ce stiu eu,datele introduse in revisal trebuie introduse de catre angajator,daca nu ma insel.Daca angajatorul nu foloseste revisal,nu cred ca banca are cum sa il gaseasca acolo.Si nu cred ca angajatorul are obligatia sa inregistreze angajatii in revisal.Daca ma insel,poate ma puteti lamuri dumneavoastra.Si inca ceva,v-as ruga daca puteti sa spuneti ceva concret,nu pe posibilitati,posibilitati sunt multe,pe mine ma intereseaza exact ce si cum se practica.
Si inca ceva,daca cineva lucreaza fara carte de munca,dar poate face dovada venitului printr-o adeverinta,nu poate aplica pentru un credit?Ma intreb..
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
Gabriela Mihai, Avocat
Programul REVISAL este obligatoriu nu exista sa alegi daca folosesti sau nu, adeverinta o elibereaza cine??? ori ANAF daca ai venituri declarate chirii, activitati independente, drepturi de autor.... ori un angajator cu care poti avea contract de munca, de colaborare /prestari servicii . Eu am facut credit fiind angajata cu contract de munca si am atasat si alte venituri de genul celor mentionate mai sus, e alegerea bancii cum si ce accepta.
Repet , este caz penal si pentru cel care completeaza si pentru cel care foloseste adeverinta falsa, exista pe net destule cazuri descoperite si condamnate.

Mult succes si intelepciune.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
IONICA VADUVA, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit banca adeverinta salariat falsa karinacarmen karinacarmen am facut un credit la banaca cu ajutorul unui angajator care a fost deacord sa ma ajute dandu-mi o adeverinta de salariat chiar daca eu nu lucram la firma ... (vezi toată discuția)
Adeverinta salariat ankalaura85 ankalaura85 Daca se completeaza o adeverinta da salariu care nu este conforma cu salariul trecut in cartea de munca, adica este trecut un salariu mai mare care sa ma poata ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, fals uz de fals Hmm323 Hmm323 Pe scrurt. Angajat al unei firme cu acte in regula insa firma nu a avut conform spuselor procurorilor activitate anul acesta si nu a depus nici un bilant. Eu ... (vezi toată discuția)