avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme

In 1999 am cumparat un teren cu act de vanzare -cumparare carte funciara nr.cadastru intabulare deci toate actele in regula ,vinzatorul fiind mostenitor al acestui teren .Dupa cateva luni vecinul de alaturi a venit la mine cu o chitanta de mana din care reesea ca cumparase jumatate de teren de la tatal celui care mi-a vandut mie si carea decedat la un an dupa ce a scris chitanta respectiva.Acum el isi cere in instanta partea .Ma afecteaza pe mine cu cevademersul lui eu fiind cumparator de buna credinta ???
Cel mai recent răspuns: atomol , utilizator 19:15, 4 Februarie 2008
eu am folosit terenul din 2001 cand l-am si cumparat iar chitanta lui e din 93 si nu a facut nici un demers sa o autentifice el spunand ca la 1 an a mutit cel care i-a facut chitanta de mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa aiba cistig de cauza in defavoarea mea? atomol atomol Inanul 2000 am cumparat o proprietate un teren intravilan de 1800  m cu acte in regula adica  contract de vinzare cumparare prin notariat intabulare cadastru ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana si contract de vanzare cumparare pentru aceeasi cota- consecinte? ContSters264774 ContSters264774 Ma confrunt cu urmatoarea problema : Am cumparat la notariat o cota indiviza de 1/3 din casa si teren unde mai sunt 2 coproprietari cu cite 1/3 . Deci am ... (vezi toată discuția)
Complicatii incredibile atomol atomol :Am cumparat o proprietate -casa +teren 4000m-in anul 2005, cu contract v.-c. la notar ,intabulare ,totul inregula. De aici incep complicatiile .Am aflat la ... (vezi toată discuția)