avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intelegere amiabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intelegere amiabila

In urma cu 2 ani am avut parte de un incident neplacut, care s-a soldat cu un proces intentant celor care m-au agresat. Anul acesta(2010), am primit ca solutionare favorabila pt mine, dar cei in cauza au depus apel, au facut recurs. De curand am fost contactat de catre cei inculpati pentru a ne intelege amiabil. Au spus ca sunt de acord sa-mi plateasca daunele morale. Intrebarea mea este: Ce ar trebui sa fac daca sunt de acord cu aceasta solutionare amiabila? Care sunt pasii de urmat?
Fapta nu a fost una foarte grava, conform Codului Penal, incadrarea este in art. 180, loviri sau alte violente, am primit ingrijiri medicale 8-9 zile.
Eu m-am constituit parte civila prin care am cerut daune morale.
Acum vor sa ajungem la o intelegere, dar in cazul in care voi accepta intelegerea amiabila ce ar trebui sa fac? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Va multumesc si va doresc o zi buna!
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
ionelbv, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:52, 29 Octombrie 2010
simonette12 a scris:

Fireste ca instanta ia act de impacarea partilor in sala de judecata, insa achitarea sumelor cu titlu de daune morale de catre inculpati , nu se va face in fata instantei , ci asa cum am aratat.

Imi pare rau daca s-a inteles gresit, eu nu am spus ca banii se dau in fata instantei, i-am explicat utilizatorului cum si ce se poate face, chiar am precizat ca trebuie sa-si incaseze despagubirile inainte de a merge la instanta sa se impace.Oricum, impacarea partilor in procesul penal nu este tinuta de achitarea sau nu a vreunei sume de bani, instanta neavand treaba cu acest aspect, neconditionand impacarea de plata vreunei sume. Partea cu banii (despagubirile) este strict treaba lor, a partilor si o rezolva cum cred ei de cuviinta, nu neaparat prin intermediul unui avocat.
Problema financiara se poate rezolva printr-o intelegere parafat de un notar.
Se poate si la avocat si la notar.
Diferenta ar fi ca la notar ar putea fi pacalit...
Daca se ocupa avocatul nu mai poate fi pacalit de inculpat...evident daca este avocatul lui...
am si eu un proces cu loviri si alte violente 13 zile cml

puteti sa mi spuneti ce pedeapsa ati primit daca nu va deranjeaza?

va rog
@ "cercetasa"

Cred ca trebuie sa detaliati problema dvs,dar mai ales sa o scrieti intr-o limba romana cat mai inteligibila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire theodor3500 theodor3500 Va rog sa-mi spuneti din practica dvs ce consecinte sunt daca o persoana este reclamata pentru insulta amenintare si lovire.Precizez ca exista un martor ocular ... (vezi toată discuția)
Lovire marcica marcica In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala? Si ce despagubiri pot optine? (vezi toată discuția)
Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)