avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire

In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala?
Si ce despagubiri pot optine?
Lovirea este fapta penala si fara zile de ingrijiri medicale! O palma luata este tot lovire!
Puteti sa faceti plangere penala si sa va constituiti parte civila vatamata ! Cuantumul despagubirilor il calculati dvs in functie de socul pe care l-ati avut , de traumele suferite , de urmarile psihice ale incidentului etc....
B-)
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.Vezi art. 180 Cpenal
eu zic sa va luati avocat ca stie cum sa puna problema si puteti obtine atat daune materiale cat si morale
Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda conf. art.180 al.2.c.pen.
Trebuie sa stiti ca simpla detinere a unui certificat medico-legal nu confirma vinovatia celui care v-a lovit, trebuie sa aveti in completarea acestei probe 2 martori care sa confirme infractiunea de lovire.
Puteti sa va constituti parte civile atat cu daune materiale cat si cu daune morale., insa si acestea trebuiesc dovedite atat cu inscrisuri cat si cu martori.
imi cer scuze de intrebare...d-ta crezi ca te vei imbogati in urma daunelor morale?????:)):)):))imi pare rau ca te dzamagesc dar un asemenea caz cunosc si eu si nu e chiar asa cum poate crezi d-ta.persoanei in cauza respectiv inculpatului,nu i-au mai dat nici macar amenda penala,daramite altceva....o micuta amenda administrativa ptr ca mai este un aspect....ce este sub 10 zile de ingrijiri medicale nu se considera infractiune....deci mai bine lasa-te pagubas,nu te vei imbogati cum vrei d-ta.

Alte discuții în legătură

O intrebare. Rares_din_ludus Rares_din_ludus Buna ziua,eu am fost batut de doi tigani care m-au lovit violent cu pumni in fata (spargandu`mi arcada) si medicul legist mi`a dat 4-5 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
Lovire fara a necesita ingrijiri medicale qsef qsef As dori va rog frumos sami raspunda cineva daca am fost lovit fara a necesita ingrijiri medicale pot depune plingere penala sau sfatuitima ce pot face in acest ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)