avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plafonul maxim de incasari in valuta prin casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plafonul maxim de incasari in valuta prin casa

as dori sa stiu cat este suma maxima in valuta pe care o pot incasa intr-o zi prin casa de marcat si daca pot sa incasez cv acestia in lei nu in valuta
ex am o factura de 5000 euro iar eu incasez cv acestia in lei adica 9000 lei
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 17:59, 28 Octombrie 2010
Facturare si incasari in valuta puteti face numai in situatii expre prevazute de lege; nu cred ca este cazul dvs.
In contractele dvs. puteti specifica valori in valuta la un curs stabilit tot prin contract (unul fix, din ziua platii, etc), dar factura se va face in lei; si veti incasa tot lei.
Astfel daca facturati catre persoane juridice aveti plafon de incasare numerar 5000 lei / zi / PJ; daca incasarea se face de la persoana fizica nu aveti plafon.

Cel mai bine ar fi sa specificati ce anume facturati si cui (PJ / PF).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Incasare cu chitanta de la persoana fizica, in suma mai mare de 5000 lei adrianavoica adrianavoica Buna, va rog sa ma ajutati am o situatie cand o firma vinde o masina la o persoana fizica cu factura, suma mai mare de 5000 lei pe care o incaseaza in ... (vezi toată discuția)
Incasari numerar de la pers.juridice peste 5000 ron freenicos freenicos Am urmatoarea situatie:..Sunt societate de asigurari si trebuie sa incasez 5000 ron numerar, de la o persoana juridica -agent de asigurare-, suma reprezentand ... (vezi toată discuția)