avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez

Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la divort, prin postul pe acest forum as dori si alte pareri in speranta ca voi gasi o solutionare mai rapida sau mai buna a problemei mele.
Sunt casatorita de 2 ani, stau intr-o casa care este a bunicii sotului meu, iar adresa de pe bulentinul meu este la acest domiciliu. Motivele pentru care vreau sa divortez sunt faptul ca m-a inselat cu cea mai buna prietena a mea, cu care va avea si un copil, copil pe care are de gand sa-l recunoasca, violenta fizica si verbala, ma trateaza foarte urat si nu mai pot suporta. Am vrut sa plec si de acasa, dar am inteles ca ma poate baga la "parasire de domiciliu" cea ce ma poate face sa pierd multe. Bunuri comune nu avem, doar o masina pe numele meu achizitionata in timpul casatoriei si o suma de bani in banca [o parte sunt din perioada casatoriei (parte din care si el va avea dreptul) iar o parte dinaintea acesteia]. El nu este de acord sa-mi acorde divortul (bineinteles) si doreste o jumatate din suma de bani + masina.
Intrebarea mea ar fi: Nu pot parasi domiciliul sub nicio forma? Cumva se poate face mutatie in alta parte sau o viza de flotant la alt domiciliu? Sau orice altceva, chiar nu mai pot suporta sa stau cu el in casa.
Stiu ca pronuntarea divortului va dura din motivul pentru care el nu va fi de acord.
Am inteles ca la inceputul lunii ianuarie va intra in vigoare (ar trebui sa intre in vigoare) o lege care le v-a permite si notarilor publici sa desfaca o casatorie, dar in cazul in care el nu va fi de acord, va trebui rezolvat cazul tot in instanta?
Multumesc pentru raspunsuri in avans.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:01, 30 Octombrie 2010
n-are nicio legatura plecatul dvs de acasa cu bunurile comune. si daca plecati si daca nu, va avea dreptul la masina, cu banii nu stiu de unde provin.
puteti pleca cand doriti si unde doriti.
divortul se va judeca la judecatoria de pe raza ultimului domuciliu comun (deci nu plecati f departe, daca sunteti dvs reclamantul)
divortul se va pronunta si daca el e de acord si daca nu, mai ales ca aveti motive solide pt acest divort.
puteti pleca cu tot cu masina si cu tot cu bani. daca doreste un partaj, sa-l ceara el
Sunteti sigura? Pentru ca avocatul meu mi-a spus sa nu plec de la acest domiciliu din motivul "parasire de domiciliu", motiv care ii poate da lui un avantaj in instanta.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
bladecris, utilizator
Parasirea de domiciuliu nu este incriminata de lege nici penal si nici civil, prin urmare puteti pleca din domiciliu.
Nimeni nu poate fi obligat sa ramana sub acelasi acoperis cu sotul sau cata vreme este supus violentelor fizice si verbale.
In cadrul probatoriului testimonial ( cu martori) veti proba motivele plecarii din domiciliu, respectiv cele aratate de dvs.mai sus., iar el nu va avea nici un avantaj la proces daca plecati din domiciuliu.
Asa ca nu mai stati pe ganduri si mutati-va unde doriti si gasiti-va linistea interioara , ca asta este cel mai important acum..apoi refaceti-va viata , pentru ca niciodata nu este prea tarziu.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Un ajutor semnificativ pe perioada divortului il poate furniza un psiholog specialist pe probleme de divort, care, printr-o consiliere de specialitate, are rolul de a va ajuta sa intelegeti si sa controlati mai bine ce simtiti, ce vi se intampla si cum reactionati.

Un alt ajutor important pe perioada divortului il pot aduce chiar prietenii si cunostintele vechi. Datorita faptului ca ei va cunosc de mult timp si relatia de prietenie cu ei este una de durata , aceste persoane reprezinta unele dintre cele mai indicate cu care puteti petrece un timp placut, care sa va ajute sa iesiti din starea de tensiune inerenta a unui divort.

Puteti parasi domiciliul conjugal oricand.
bladecris a scris:

Sunteti sigura? Pentru ca avocatul meu mi-a spus sa nu plec de la acest domiciliu din motivul "parasire de domiciliu", motiv care ii poate da lui un avantaj in instanta.



ce avantaj sa-i dea in instanta ? in divort nu sunt avantaje si dezavantaje, divortati si gata.
daca sunteti hotararata sa divortati si considerati ca aceasta relatie nu mai poate continua, puteti pleca linistita
ati cerut desfacerea casatoriei din vina exclusiva a lui ?

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliul dama cu flori dama cu flori ma poate ajuta cineva cum sa formulez o declaratie de parasire de domiciliul ,pt a fi depusa la politie? vreau sa fac plecarea cu buna stiinta,fara a fi data ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei baxter83 baxter83 Buna ziua, sunt casatorit de 6 ani, am un baietel de 5 ani dar nu ma inteleg deloc cu sotia mea, am o relatie cu o alta femeie impreuna cu care am un copil de ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma acuze de parasire de domiciliu , sa ma intorc acasa ? anita2303 anita2303 buna ziua , am o problema mai delicata sotul meu din senin mi-a spus ca vrea sa ne separam , ca nu mai stie ce simte ptr mine si ori pleaca el din casa ori ... (vezi toată discuția)