avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu-bonus la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu-bonus la nastere

Buna, am aflat de curand de salariul-bonus la care au dreptul noile mamici, conform contractului colectiv de munca. Numai ca: am nascut in urma cu aproape 2 ani + intre timp am schimbat angajatorul + la momentul respectiv nu am facut nicio cerere in acest sens catre angajator.

Intrebarile mele sunt:
- pot cere retroactiv acest drept banesc (cand se prescrie)?
- in ce suma ar fi bonusul (salariul meu de baza din momentul acela, salariul mediu pe unitate, salariul mediu pe tara etc)?
- compania la care lucram activeaza in sectorul servicii (plasare forta de munca) - exista un contract colectiv de munca separat pentru aceasta ramura?

Multumesc anticipat pentru raspuns. Chiar mi-ar face placere sa ma adresez fostului angajator cu o astfel de cerere dupa atata timp :D
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:13, 18 Noiembrie 2008
Aveti grija la termenul de prescriptie al dreptului la actiune ... ;)
care este termennul de prescriptie?
care din contractele colective de munca se aplica in cazul meu cel din 2006 sau cel din 2007?
Din Codul muncii:
Art. 283. - (1) Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
c) in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despagubiri catre salariat, precum si in cazul raspunderii patrimoniale a salariatilor fata de angajator;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu bonus la nastere la 2 angajatori pytu_elena pytu_elena lucrez la 2 angajatori ; unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma. am nascut pe 2 iulie si am inteles ca in ccm este stipulat acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator b_anyela b_anyela buna ziua, Este adevarat ca angajatorul trebuie sa plateasca o prima de nastere mamei, cuantumul fiind un salar mediu pe unitate. Stiu ca aceasta chestiune ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)