avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe?

Buna seara! In cursul cercetarii judecatoresti, se poate reitera cererea de proba care a fost initial respinsa?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:54, 29 Octombrie 2010
Inteleg ca totusi vreti sa reiterati cererea in aceeasi faza procesuala, probabil la fond.
Incercati, s-ar putea sa mearga, dar formulati-o putin altfel decat prima data, eventual, "dorim sa demonstram ca.....si avem in acest sens probe concludente, care pot servi in mare masura la aflarea adevarului...va rugam sa admiteti proba cu.....deoarece, asa cum vom dovedi prin administrarea ei, este o proba necesara si utila solutionarii cauzei"Bafta.
Instanta poate sa decida in mod diferit decat acuzarea in faza de urmarire penala.
Acuzarea vrea sa acuze si nu sa apere persoana daca o considera vinovata.

Mai sunt instante care chiar intreaba ...de ce nu ati solicitat proba in faza de urmarire penala...si inculpatul a avut avocat din oficiu...
Care este raspunsul...avocatului ramane sa ghiciti...

Faptul ca ati cerut in faza de urmarire penala poate sa va ajute deoarece instantele se tem cateodata ca se inventeaza probe...si daca ati cerut in faza de urmarire penala va poate ajuta...

avocat Claudiu Lascoschi
Daca din materialul probatoriu administrat,rezulta necesitatea administrarii probei solicitata initial si respinsa de catre instanta,daca aceasta proba este intr-adevar utila puteti sa o reiterati,iar instanta se va pronunta asupra acesteia conf.art.67 c.pr.pen,daca va fi utila si pertinenta cauzei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la un proces echitabil reflexleg reflexleg Vreau sa expun o situatie: Pe un calculator se efectueaza o perchezitie informatica datele colectate sunt trimise de catre parchet partii vatamate care le ... (vezi toată discuția)
Prezentare material-dosar penal MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Am avut un dosar penal in care am calitate de invinuit. A inceput urmarirea penala acum 1 an si jumatate, s a trimis referatul de catre politie la ... (vezi toată discuția)
Probe ContSters126274 ContSters126274 Avand un dosar penal pentru delapidare, pot solicita sa se aduca la dosar anumite acte,acte ce trebuie aduse de acuzare? Eu nu am acces la acele acte si pot ... (vezi toată discuția)