Subiect: Asociatiile si fundatiile pot avea Cod CAEN ?
Recent am infiintat o asociatie, INSTITUTUL NATIONAL DE ASISTENTA PENTRU CETATENI (mai precis, conform statutului, pentru agricultori) iar la banca, pentru deschiderea contului bancar al asociatiei ni s-a cerut Codul de inregistrare fiscala (C.I.F.). Am mers la Administratia Financiara, am completat o DECLARATIE DE INREGISTRARE FISCALA si in aceasta declaratie a fost mentionat si codul CAEN al obiectului principal de activitate, in cazul nostru, 7022.
Dupa trei saptamani am primit un CERTIFICAT DE INREGISTRARE FISCALA
Seria A Nr. 0409899, denumire, domiciliul fiscal,emitent, codul de inregistrare fiscala (C.I.F.): 23582986, data atribuirii CIF, data eliberarii, fara nici o mentiune cu privire la Codul CAEN.
Cu acest certificat am mers la banca si am deschis contul bancar al asociatiei.
Nu ma pricep la legi, am facut doar o enumerare de fapte in speranta ca vor fi utile cuiva.
O intrebare pentru cei mai priceputi decat mine: din acest moment, asociatia noastra, INAC, trebuie sa prezinte bilant contabil?
Va multumesc.
Chiar si cand intocmesc bilant contabil ONG-urile trec codul CAEN , pe care-l iau din clasificarea respectiva.
Da, la termenele prevazute de lege asociatia dvs trebuie sa intocmeasca si sa depuna bilantul contabil.