avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... bilant ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

bilant ong

Bună seara!
Vă rog să-mi daţi şi mie o informaţie corectă şi actuală referitoare la activitatea unei fundaţii .
Fundaţia respectivă este persoană juridică fără scop patrimonial şi are proiecte în mai multe domenii de activitate : îngrijire câini. caritate, activităţi culturale şi religioase. Nu are angajaţi cu carte de muncă şi se susţine din sponsorizări şi donaţii.

La efectuarea bilanţului , la rubrica activitate economică sau financiară se alege opţiunea :+0000 –fără activitate economică” sau opţiunea “9499 –activ.altor org.n.c.a”?


Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: mikyangel , utilizator 12:29, 27 Aprilie 2009
Nu aveti 2 rubrici pt.caen?una este fara activitate ec si la salriati 0, iar pt.cealalta activitate vedeti unde va incadrati.Parca asa era.
Buna seara !

Multumesc pentru raspuns.

Mai am totusi unele nelamuriri.
-cand se poate spune ca o asociatie are activitate economica sau financiara?
- care sunt activitatile cu destinatie speciala
- oasociatie fara patrimoniu poate avea activitate economica?


Multumesc si astept raspunsul.
Se poate spune ca a avut o activitate economica de ex.daca isi face un magazin si vinde diverse marfuri in scopul obtinerii de profituri pentru sustinerea activitatilor pentru care s-a constituit ONG-ul.
Art. 46.
(1) Veniturile asociatiilor sau federatiilor provin din:
a) cotizatiile membrilor;
b) dobanzile si dividendele rezultate din plasarea sumelor disponibile, in conditii legale;
c) dividendele societatilor comerciale infiintate de asociatii sau de federatii;
d) venituri realizate din activitati economice directe;
e) donatii, sponsorizari sau legate;
f) resurse obtinute de la bugetul de stat si/sau de la bugetele locale;
g) alte venituri prevazute de lege.
(2) Veniturile fundatiilor sunt cele prevazute la alin. (1) lit. b)-g).

Art. 47.
Asociatiile si fundatiile pot infiinta societati comerciale. Dividendele obtinute de asociatii si fundatii din activitatile acestor societati comerciale, daca nu se reinvestesc in aceleasi societati comerciale, se folosesc obligatoriu pentru realizarea scopului asociatiei sau fundatiei.

Art. 48.
Asociatiile si fundatiile pot desfasura orice alte activitati economice directe, daca acestea au caracter accesoriu si sunt in stransa legatura cu scopul principal al persoanei juridice.
Multumesc pentru raspuns.

Nu m-am lamurit cu stabilirea codului caen. Daca fundatia are proiecte in domenii diverse : ingrijire animale , caritate, activitati culturale si religioase ce cod caen aleg la completarea bilantului? Teoretic se poate incadra in mai multe categorii iar in programul de bilant se accepta una singura.
Pai ce aveti in statut?Luati-o pe prima.

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)
Asociatie - comercializare reviste religioase ptr autofinantare miraj miraj buna ziua o asociatie de tip religioasa comanda reviste la tiparit-o Tipografie oarecare- si apoi sa le distribuie prin vanzare(tarabe, chioscuri,etc). pot ... (vezi toată discuția)
Activitatile economice intr-un ong trebuie specificate? NODOLA NODOLA Suntem pe cale sa infiintam un ONG. In noua lege spune ca trebuie specificate formele de venit. Am convenit ca vom avea venit din a) cotizaţiile membrilor ... (vezi toată discuția)