avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general TVA contract de inchiriere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

TVA contract de inchiriere

Buna ziua.La facturarea unei chirii mai este obligatorie notificarea adm. financiare daca se factureaza cu TVA? Se mai poate factura fara TVA?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:37, 14 Aprilie 2009
avas a scris:

"notificarea poate avea o data de aplicare anterioara datei notificarii fara a anula dreptul persoanei impozabile de a aplica regimul de taxare" - prin aceasta inteleg ca pot face notificarea in februarie2008 cu aplicare din decembrie 2007?

da, este corect.

Eu tocmai am facut o astfel de notificare pentru o firma cu data de incepere a optiunii 01.01.2007, la AFP sector 6. Eu as fi facut cu 01.01.2002, dar doamna de la metodologie a zis ca ar fi o problema ca nu era codul fiscal in vigoare la acea data. :D
Vezi ca formularul de notificare a fost modificat prin Hotărârea Guvernului nr. 1579/2007, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 894 din 28.12.2007, mai exact, s-a scos o paranteza in care se zicea ca data de optiune trebuie sa fie ulterioara depunerii notificarii.
Pentru decembrie 2007 si ianuarie 2008 am facut factura fara TVA.Pot din februarie 2008 sa fac factura cu TVA si bineinteles sa notific adm. financiara?
Da. Optiunea "default" este fara TVA, deci pana acum le-ai facut bine. Poti face notificarea cu data de incepere 01.02.2008 si sa emiti factura cu TVA. Cand dai noua factura cu TVA sa dai clientului si o copie dupa notificare.

In notificare, la detalii despre imobilul inchiriat trebuie sa scrii si suprafata inchiriata.
Documentul se depune la registratura generala, deci daca e completat corect nu trebuie sa fie probleme.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Notificare finante pentru facturare chirii ana & maria ana & maria ce notificare trebuie depusa la finante pentru facturarea chiriilor de catre o societate? ajutati-ma cu o lege,ordonanta ,sa ma dumiresc si eu. (vezi toată discuția)
Notificare deducere tva din chirii ionela11 ionela11 Buna ziua, Societatea a devenit platitoare de TVA de la 01.11.2020 si factureaza servicii de inchiriere, inclusiv utilitati catre diversi beneficiari. Inca ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog bbn_1982 bbn_1982 Buna seara. Am o problema si anume: Persoana juridica, din luna septembrie 2009 am dat in chirie (contract de locatiune) un imobil unei persoane fizice. ... (vezi toată discuția)