avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general TVA contract de inchiriere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

TVA contract de inchiriere

Buna ziua.La facturarea unei chirii mai este obligatorie notificarea adm. financiare daca se factureaza cu TVA? Se mai poate factura fara TVA?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:37, 14 Aprilie 2009
caror riscuri este expusa o persoana juridica ce are calitatea de comerciant si care incheie un contract de inchiriere a unui spatiu dintr-o cladire pe care persoana juridica irespectiva o construieste, optand pentru taxarea cu TVA a chiriei pe care o percepe?conform art.141 alin 2 lit e contractele de inchiriere sunt scutite de tva, dar daca totusi se opteaza pentru taxarea operatiunilor realizate prin acele contracte cu TVA, "deducerea TVA -ului datorat sau platit pentru bunurile sau serviciile achizitionate nu este permisa" . ce inseammna acest lucru?la care servicii sau bunuri achizitionate de persoana juridica locator se refera textul? (nota:am cita din Dan Grosu Saguna, "DREPT FISCAL " , ed,CH Beck, 2008, pag 200)
Poate o persoana juridica care factureaza cu TVA chira, a facut notificare la adm si a facturat cam 1 an de zile asa sa factureze acum fara tva?
Ce notificare/scrisoare trebuie sa faca? (cu aceasta ocazie se schimba, probabil, si chiriasul)
Face anularea notificarii si va incepe regimul de taxare scutit dupa depunerea notificarii de anulare a optiunii initiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare finante pentru facturare chirii ana & maria ana & maria ce notificare trebuie depusa la finante pentru facturarea chiriilor de catre o societate? ajutati-ma cu o lege,ordonanta ,sa ma dumiresc si eu. (vezi toată discuția)
Notificare deducere tva din chirii ionela11 ionela11 Buna ziua, Societatea a devenit platitoare de TVA de la 01.11.2020 si factureaza servicii de inchiriere, inclusiv utilitati catre diversi beneficiari. Inca ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog bbn_1982 bbn_1982 Buna seara. Am o problema si anume: Persoana juridica, din luna septembrie 2009 am dat in chirie (contract de locatiune) un imobil unei persoane fizice. ... (vezi toată discuția)