Buna ziua.La facturarea unei chirii mai este obligatorie notificarea adm. financiare daca se factureaza cu TVA? Se mai poate factura fara TVA?
Multumesc
caror riscuri este expusa o persoana juridica ce are calitatea de comerciant si care incheie un contract de inchiriere a unui spatiu dintr-o cladire pe care persoana juridica irespectiva o construieste, optand pentru taxarea cu TVA a chiriei pe care o percepe?conform art.141 alin 2 lit e contractele de inchiriere sunt scutite de tva, dar daca totusi se opteaza pentru taxarea operatiunilor realizate prin acele contracte cu TVA, "deducerea TVA -ului datorat sau platit pentru bunurile sau serviciile achizitionate nu este permisa" . ce inseammna acest lucru?la care servicii sau bunuri achizitionate de persoana juridica locator se refera textul? (nota:am cita din Dan Grosu Saguna, "DREPT FISCAL " , ed,CH Beck, 2008, pag 200)
Poate o persoana juridica care factureaza cu TVA chira, a facut notificare la adm si a facturat cam 1 an de zile asa sa factureze acum fara tva?
Ce notificare/scrisoare trebuie sa faca? (cu aceasta ocazie se schimba, probabil, si chiriasul)
Ajutati-ma va rog
bbn_1982
Buna seara. Am o problema si anume: Persoana juridica, din luna septembrie 2009 am dat in chirie (contract de locatiune) un imobil unei persoane fizice. ... (vezi toată discuția)