avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despagubire art 78 CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despagubire art 78 CM

Buna seara!
Am fost demis din functia detinuta ( director adjunct) in martie 2009 in urma unei evaluari facute de Consiliul de administratie al scolii la sfarsitul perioadei de proba de 90 zile prin calificativul nesatisfacator care atras dupa sine emiterea deciziei prin care am fost demis. Am contestat in instanta si a fost anulata fisa de evaluare cu punctajul nesatisfacator pe motiv ca CA - ul scolii nu a fost constituit legal si in virtutea principiului ,,resoluto jure dantis, resolvitur jus accipiens'' a fost anulata si decizia de demitere in februarie 2010. Hotararea e irevocabila. Mentionez ca instanta nu m-a repus pe functia detinuta anterior iar acum nu mai sunt angajatul unitatii respective.
In martie 2010 directorul scolii a constituit CA-ul legal si a facut o noua evaluare care a avut acelasi calificativ ,, nesatisfacator,, si a fost emisa o noua decizie in care se spune ,, continutul si efectele deciziei din martie 2009 raman in vigoare! Totodata se dispune in aceasta decizie emisa in martie 2010 ca ,,Începând cu data de 01.03.2009 (!) domnul ... este eliberat din funtctia de director adjunct de la Liceul ... si revine la catedra pe care este titular, iar drepturile banesti i se stabilesc, de la 01.03.2009, în raport cu pregatirea si vechimea in invatamant.
Am contestat in instanta si acesta decizie emisa in martie 2010 iar solutia a fost urmatoarea RESPINGE EXCEPŢIILE INVOCATE DE INTIMAT. ADMITE ÎN PARTE CONTESTAŢIA. ANULEAZÃ ÎN PARTE DECIZIA NR 9/31.03.2010 EMISÃ DE INTIMAT ÎN CEEA CE PRIVEªTE DATA ELIBERÃRII DIN FUNCŢIA DE DIRECTOR ADJUNCT A CONTESTATORULUI. CONSTATÃ CÃ DATA ELIBERÃRII DIN FUNCŢIA DE DIRECTOR ADJUNCT A CONTESTATORULUI ESTE DATA EMITERII DECIZIEI ªI ANUME DATA DE 31.03.2010. DEFINITIVÃ. CU RECURS.
Datorita faptului ca decizia initiala de eliberare din functie cea din martie 2009 a fost anulata iar hotararea e irevocabila am introdus un nou proces pt. a fi despagubit conform art 78 CM, actiunea a fost admisa la instanta de fond dar liceul a facut recurs.
Intrebarea mea este urmatoarea
In ce masura solutia data de instanta referitoare la decizia din 9/31.03.2010
poate sa influenteze recursul pentru despagubirea prevazuta de art 78 CM???
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 30 Octombrie 2010
Poate influenta doar perioada pentru care trebuie sa va plateasca despăgubirile egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ati fi beneficiat daca nu va concedia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces dupa casare Mihai Pop Mihai Pop Bună ziua, Am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu incepand cu 1 martie 2009, am contestat decizia de eliberare si a fost ... (vezi toată discuția)
Decizie noua Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! Am fost demis din functia detinuta in martie 2009 in urma unei evaluari facute de Consiliul de administratie al scolii la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ sau litigii de munca? Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Cum poate fi numit un document emis in martie2010 de o scoala in care se spune:,,consecintele si efectele deciziei 6 din 20 02 2009 !!! ... (vezi toată discuția)