avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abuz Orange
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abuz Orange

Buna ziua
As avea o intrebare.
Am abonament orange de peste 6 ani de zile.
Sincer nu prea am avut probleme pana acum.
Am un abonament in care sunt incluse 200mb internet.
Saptamana am plecat in strainatate, Roamingul aveam activat de circa 1 an. Dupa de am intrat in tara respectiva am primit mesaj cu tarifele de aolo, dar nu am primit nici un mesaj de catre tariful de internet.
Si normal ca avand 200 de mega am accesat internetul de 2-3 ori.
Dupa ce am ajuns inapoi in Romania, am constatat ca numarul imi e suspendat. Am dat telefon la Orange, si imi comunica ca am de platit 300Euro pentru ca atat am consumat cu internet mobile.
Intrebarea este : Nu trebuia sa fu informat despre faptul ca si internetul se taxeaza cu suprataxa in strainatate???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: steaua581 , utilizator 15:24, 11 Decembrie 2012
Ar trebui sa cititi contractul de furnizare al acestor servicii.Acolo veti gasi cu siguranta raspunsul.

De obicei, tarifele serviciilor oferite sunt mentionate in contract/oferta.Verificati in contract daca exista obligatia societatii furnizoare de astfel de servicii de a va informa despre "faptul ca si Internetul se taxeaza cu suprataxa in strainatate"...
Multumesc pantru raspuns
O sa citesc atent contractul.
Dar in conditiile in care nu pot asccesa serviciul clienti din strainatate, nu am avut de unde sa ma interesez de tariful roaming.
Eu consider o dezinformare din partea firmei de telefonie mobila, si restrictia la accesul de informatii.
Multumesc
eu consider ca trebuia sa va informati dvs pana la iesirea din tara. din pacate, sunteti bun de plata
Asa este, aveti dreptate.
Dar in conditiile in care eu nu mi-am activat Roaming-ul (si pentru internet in strainatate este nevoie de Roamning-afirmatie confirmata de catre operator Orange), iar mailurile intrare pe telefonul meu mi-au ridicat factura la 300 de Euro, nu cred ca este corect.
Ultima data cand am vrut sa activez Roaming-ul era in ianuarie 2009, am cerut activare, dar nu s-a activat. (sunt date furnizate de catre operator Orange). Saptamana trecuta cand am fost in strainatate nu stiu daca am avut s-au nu activat, eu eram ferm convins ca nu este activat, pentru ca eu nu l-am activat.
Iar momentan nu am Roaming activat. (confirmat de catre servicii clineti Orange)
Toate aceste date am aflat ulterior sa sciu primul mesaj pe forum.
Orange este interesat sa fi dezinformat, sa gresesti si sa te arda la bani....eu am abonament de 6 ani la ei si le pot cere daune morale pentru bataia de joc sii nesimtirea lor. Am 3 numere si am cerut rezilierea lor din 15 august iar domnisoara de la celalalt capat al firului a spus ca asa va fi cu gura pana la urechi iar pe 15 august am fost facturata pentru septembrie pe toate 3 numerele.Am incercat sa dau un abonament la jumatate in jos ca pret si au spus ca nu se poata ca media facturilor este mare si nu pot sa dau nici un abonament mai jos...deci pot sa ma apuc de furat, sa dau in cap, sa ma prostituez ca sa le platesc lor facturile ...plus ca te ameninta mereu ca iti pierzi numerele....eu am platit suprataxa pentru numar ca e de aur si tot eu sunt fraiera ideea e ca cu 1000 de mesajeimi anunt toti clientii ca din cauza proaste colaborari cu orange shimb firma de telefonie si dau numarul nou de telefon....doar eu folosesc si vodafone in paralele si clientii mei stiu si celalalt numar..nu sunt atat de proasta sa ma las pe mana unei singure retele de telefonie ...am doua mereu ca sa pot renunta oricand la orice numar....iar despre contract ai cel putin doua contracte la un abonament. contractul de baza care se prelungeste tacit..si nu poti renunta la abonamen decat daca mai emit ei o factura duua dupa ce i-ai anuntat ca tre sa treaca minim 30 zile...maxim cat vor muschii lor, si tre sa platesti toate facurile bagate pe gat de ai daca vrei sa renunti la un numar ....sau nu mai plateste de loc...te duci la tribunal si dovedesti ca sunt si cel de -aldoilea contract pe valoarea abonamentului pe care daca vrei sa il dai mai jos ..si daca mai ai contract si daca u mai ai contract prin abuz ti-l baga pe gat.....este cazul meu cand am cerul micsorarea abonamentului au bagat vrajeala cu contractul...problema la mine a foat ca nu mai era valabil si au dat-o la intors ca media facturii... adica 3 numere independente la orange mai rau te incurca..deci nu mai facetio la ei abonamente ca au prea multe asta a fost raspunsul pe care l-am primit eu de la ai..la cate conturi au..nu mai pot face fata...deci eu sunt hotarata sa ii ajut sa faca fata su plec din retea am vodafone si o sa fug la cosmote...ce .. lor le strica 200 lei lunar ..ca atat plateam la orange intre 200- 500 lei lunar.

Alte discuții în legătură

Cum pot rezilia un abonament orange ? C.Razvan1992 C.Razvan1992 Buna ziua, Am si eu o mica problema. Vreau sa va spun ca sunt abonat Orange de peste 10 ani de zile iar in ultimul an, fiind plecat din Romania, am convenit ... (vezi toată discuția)
Contract orange zephon zephon Buna ziua Am urmatoarea problema: Cu o saptamana in urma am semnat o cerere de portare de la Vodafone la Orange de pe abonament pe abonament. Odata cu cererea ... (vezi toată discuția)
Abuz companie telefonie mobila Ramo101 Ramo101 Buna ziua, As avea si eu o intrebare referitoare un conflict pe care il am cu compania de telefonie. In luna august 2013 am vrut sa achizitionez un ... (vezi toată discuția)