avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract Orange
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract Orange

Buna ziua
Am urmatoarea problema: Cu o saptamana in urma am semnat o cerere de portare de la Vodafone la Orange de pe abonament pe abonament. Odata cu cererea de portare am semnat si un contract Orange si un act aditional la acest contract. Contractul este pe o perioada de 12 luni. Intre timp m-am razgandit si am cerut anularea acestei portari. Aceasta anulare s-a realizat. Nelamurirea mea provine de la urmatorul fapt: In actul aditional semnat de mine este prevazut la articolul 6: "Incetarea contractului. In situatia in care portarea nu se realizeaza , indiferent de motiv, iar clientul nu isi exercita optiunea de a deveni abonat Orange Romania SA conform articolului 7 de mai jos, contractul inceteaza de drept." Articolul 7: "Alte clauze. Clientul nu este de acord ca indiferent de rezultatul Procesului de portare, sa devina abonat Orange Romania S.A., serviciul urmand sa fie furnizat prin intermediul cartelei SIM aferente numarului..., pentru perioada contractuala minima de 12/24 luni. Prezentul act aditional modifica si completeaza prevederile cuprinse in Clauzele Contractuale de Baza(CCB)si Termenii si Conditiile Generale(TCG). In cazul unei discordante intre dispozitiile prezentului document si cele ale CCB si TCG, vor prevala prevederile cuprinse in prezentul act aditional."

In acest caz, consider ca intrucat portarea nu s-a realizat, contractul ar trebui sa inceteze de drept. Este nevoie sa le cer eu incetarea contractului? Este posibil ca in conditile prezentate mai sus sa imi ceara totusi contravaloarea pentru rezilierea inainte de termen a contractului?
Cel mai recent răspuns: Misu Rares , utilizator 23:16, 28 Februarie 2009
v-ati exprimat optiunea, potrivit art 7, ati ales sa ramaneti client Orange indiferent de realizarea portarii?
Poate am fost un pic neclar in modul cum am prezentat articolul 7. Acest articol este structurat in felul urmator: "Clientul - este - nu este de acord..." Eu am bifat optiunea "-nu este". Asadar nu mi-am exercitat optiunea de a deveni client Orange indiferent de rezultatul portarii, sau mai bine formulat mi-am exercitat optiunea de nu deveni client Orange.

Astazi am formulat o cerere scrisa prin care cer incetarea acestui contract. Eu nu inteleg cum de acest contract este inca in vigoare.
daca nu ati fost de acord, respectivul contract a incetat la momentul procesarii cererii de anulare a portarii.
Asa consider si eu ca este normal sa fie. Dar ei interpreteaza articolul 6 in felul urmator: acel "indiferent de motiv" reprezinta in viziunea lor, numai motive legate de cele doua companii intre care se realizeaza portarea. Cererea mea de anulare a portarii nu e considerata "orice motiv". Cum e posibil sa faca asa ceva?

Am fost la protectia consumatorului si am depus o reclamatie si acolo.
ha ha ha ha ha
probleme mari cu orage.dupa multi ani de abonament ca persoana juridica acum 3 luni m-am hotarat sa renunt la abonament.Neavand nici o obligatie contractuala cu ei am facut cerere scrisa la sediu,dar nu odata ci de 3 ori deoarece de fiecare data s-a pierdut.Evident ca le mai am si acum(cererile)apoi intr-un final ma suna si-mi ofera abonament gratis si "jdemii" de minute si optiuni gratuite numai sa ma mai gandesc.Am refuzat si asta si au fost nevoiti dupa 3 luni sa-mi inchida abonamentul si am treceut la cartela.Dupa o cateva saptamani pe cartela nu mai aveam nici un nr de tel., iar acum la aproximativ 2-3 luni cartele e dezactivata.Am incercat normal cartela si pe alte telefoane,numerele de telefon nu le-am sters eu ca na, nu folosesc telefoanele de ieri , si nici nu m-a deranjat ca le-au sters doar am back-up in Outlook.Mai aveam vreo 15 euro pe cartela dar iarasi nu ma deranjeaza si asa lasam telefonul respectiv acasa, dar pana la dezactivat cartela e altceva.Ma gandeam ca si eu si sotia mea sa aruncam cartelele orange dar acum ma gandesc sa ma cert putin cu ei sa vad de ce e dezactivata(nu cred ca rezolv ceva), si daca reusesc ceva sa facem abonamente cosmote cu nr. de orange asa de oftica.
Parere personala: o sa te faca de bani(sper totusi sa scapi) cu m-au facut si pe mine de 3 luni de abonament,la fel cum incerca si cei de la vodafone acum (incerc sa inchid 2 abonamente unul de 6 ani si unul de 4 ani si sa fac altele si trebuiau inchisde pe 1 feb 2009 si inca sunt active, anuntat din decembrie 2008 si confirmat telefonic la *222 de 2 ori in ianuarie.)fi-mi-ar scarba de ei cine are chef sa se certe, dar pe politica asta ei castiga sute de mii de euro anual.
scuze c-am scris atat de mult ,e f putin din cate aveam de spus despre telefonia mobila din romania in calitate de abonat inca de pe vremea telemobilului.

Alte discuții în legătură

Prelungire tacita abonament orange gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna! am solicitat (telefonic la relatii cu clientii) rezilierea unui contract de abonament voce si trecerea numarului pe cartela preplatita. abanamentul este ... (vezi toată discuția)
Legea portabilitatii. probleme cu orange romania! alinagava alinagava Buna ziua, Eu si sotul meu avem o nelemurire legata de furnizorul de servicii de telefonie ORANGE. Sotul meu lucreaza in Politie. Acum aproape 2 ani, pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange romania Robert Marian Robert Marian Dragi colegi ma puteti ajuta sa imi intocmesc o cerere cu suport juridic pe care sa o depun la Orange Romania si sa imi reziliez contractul cu ei. Pe scurt, in ... (vezi toată discuția)