avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum pot rezilia un abonament Orange ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum pot rezilia un abonament Orange ?

Buna ziua,
Am si eu o mica problema.
Vreau sa va spun ca sunt abonat Orange de peste 10 ani de zile iar in ultimul an, fiind plecat din Romania, am convenit cu cei de la Orange sa imi fac un abonament minim (2 euro) doar pentru a-mi mentine cartela activa iar folosirea acesteia in afara Romaniei sa fie taxata conform tarifelor de roaming (in jur de 10-15 euro cost suplimentar pentru fiecare luna).

Odata cu noile reglementari ale folosirii numerelor de telefon in roaming si revenit in Romania pentru o perioada scurta de timp, am mers intr-un magazin Orange pentru a afla mai multe detalii despre aceasta noua reglementare. Mi s-a propus o oferta destul de tentanta (7 euro/luna) cu resurse care pot satisface cat de cat nevoile mele.

Problema apare abia dupa 4 luni de la folosirea acestui abonament: Am fost contactat de Orange pentru a mi se aduce la cunostinta ca in ultimile 4 luni am folosit cartela majoritar in roaming, prin urmare utilizarea cartelei atrage dupa sine taxarea conform tarifelor de roaming, resursele abonamentulul ne mai fiind valabile chiar daca il platesc.

Sunt foarte deranjat pentru ca acest aspect nu mi-a fost comunicat atunci cand am incheiat contractul ca doar nu eram nebun sa fac un abonament pe care nu-l mai puteam utiliza dupa op erioada de timp iar acum, citind contractul cu atentie, aceasta "situatie" este ascunsa sub "politica de utilizare rezonabila a resurselor de roaming", detalii pe care le-am gasit pe internet, nicidecum in contract.

Am mers la Orange pentru a lamuri problema (revenirea la abonamentul minim de 2 euro si continuarea utilizarii cartelei asa cum am facut-o in ultimul an, acumuland cost suplimentar) insa mi-a spus ca nu pot micsora un abonament si fiind pus in contact cu un operator Orange mi s-au propus 2 oferte nesimtite:
1. Un abonament de 25 de euro pe luna cu posibilitate de utilizare majoritara in afara Romaniei
2. Relizierea contractului cu mentiunea ca trebuie sa platesc cele 20 de luni ramase din contract.

As vrea sa stiu daca in cazul in care cei de la Orange nu dau dovada de bun simt si respect pentru clientii lor nici in al 12-lea ceas as avea vreo sansa prin contactarea unui avocat.

Mentionez ca prin abonamentele pe care le-am facut nu am beneficiat de nicio promotie (telefon cumparat la reducere spre exemplu).

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andreas68 , utilizator 22:07, 5 Noiembrie 2017
Da, Orange este inegalabil in pacalirea clientilor. Portati-va si scapati de ei definitiv, cu toata pierderea de 140 euro. Dvs pierdeti 140 euro, iar ei pierd inca un client fidel, Si eu am fost in situatia dvs. si de cand sunt la noul operator platesc 4 euro pe luna cu totul nelimitat in Romania si 2-3 euro in plus cand ies din tara si vorbesc cat am nevoie. Tariful lor de roaming este insignifiant. Daca aveti nervi si bani de pierdut prin instanta, s-ar putea sa castigati, insa clauza aceea scris mic-mic va este defavorabila, intrucat ati semnat ce v-au servit. Parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura uriasa la tel mobil datorita traficului de date EIA EIA Sunt titularul unui abonament de telefonie la O*****. Telefonul a fost folosit de fica mea in varsta de 10 ani (am si declarat-o pe situl lor ca ... (vezi toată discuția)
Pot obține rezilierea contractului de telefonie dacă firma a modificat tarifele? Billy89 Billy89 Buna seara. Pe scurt problema mea este urmatoarea. Sunt plecat in Marea Britanie din anul 2016. In iunie 2017, dupa ce tarifele de roaming au fost eliminate, ... (vezi toată discuția)
Probleme roaming telekom traiflortrans traiflortrans Buna ziua suntem o firma de transport si in luna aprilie am facut abonament la telekom cu minute nelimitate in roaming valoarea abonamentului fiind de 20 euro ... (vezi toată discuția)