avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... INCENDIU IN BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

INCENDIU IN BLOC

Buna seara. in seara zilei de sambata la un bloc din berceni a luat foc subsolul blocului. pompierii in procesul verbal au spus ca a existat jar lasat langa materiale inflamabile sau scanteie. este recunoscut ca o parte din vecini fac gratar in fiecare sambata, chiar au si fost vazuti in acea sambata la gratar si se presupune ca jarul a fost de la carbunii lor. ancheta de la politie este inca in desfasurare la sectia 26. fumul de la incendiu a intrat pana la ultimul etaj al blocului. noi, care locuim la etajul 7, a trebuit chiar sa zugravim bucataria pentru a putea folosi din nou acest spatiu. in aceasta seara, intr-o tentativa de sedinta a asociatiei s-a ridicat problema ca toate cheltuielile cu reparatiile sa fie impartite. eu una nu sunt de acord cu aceasta masura. nu cer bani pentru cheltuielile pe care le-am facut cu curatenia si zugravitul, eu oricum am asigurare la casa, ideea e ca nu vreau eu sa platesc din banii mei pentru greselile altora. in cazul in care se decide totusi sa platim aceste cheltuieli, care este solutia legala pentru a nu plati? ma poate obliga in vreun fel sa platesc?
astept un raspuns. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 6 Februarie 2008
Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de
proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratar la bloc in curte proprietate privata. buna ziua. va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! locuiesc ... Codrinvld Codrinvld Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! Locuiesc intr-un complex rezidential de blocuri insiruite, intr-un bloc parter+ 2 etaje. Apartamentele ... (vezi toată discuția)
Deranjat de fumul gratarului Octopus Octopus Buna ziua, Intr-o dimineata, la ora 6, vecinii din curtea de vis-a-vis de blocul meu au inceput sa coaca ardei pe gratar, facand un fum foarte dens care se ... (vezi toată discuția)
Zugravitul casei scarii dupa incendiu OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI A AVUT LOC UN INCENDIU LA UN APARTAMENT, CARE A ARS, ÎN BLOC LA ULTIMUL ETAJ,AU INTERVENIT POMPIERII,DUPĂ S-A HOTARÂT ZUGRAVIREA CASEI SCARII IN SEDINTĂ CU ... (vezi toată discuția)