Buna seara. in seara zilei de sambata la un bloc din berceni a luat foc subsolul blocului. pompierii in procesul verbal au spus ca a existat jar lasat langa materiale inflamabile sau scanteie. este recunoscut ca o parte din vecini fac gratar in fiecare sambata, chiar au si fost vazuti in acea sambata la gratar si se presupune ca jarul a fost de la carbunii lor. ancheta de la politie este inca in desfasurare la sectia 26. fumul de la incendiu a intrat pana la ultimul etaj al blocului. noi, care locuim la etajul 7, a trebuit chiar sa zugravim bucataria pentru a putea folosi din nou acest spatiu. in aceasta seara, intr-o tentativa de sedinta a asociatiei s-a ridicat problema ca toate cheltuielile cu reparatiile sa fie impartite. eu una nu sunt de acord cu aceasta masura. nu cer bani pentru cheltuielile pe care le-am facut cu curatenia si zugravitul, eu oricum am asigurare la casa, ideea e ca nu vreau eu sa platesc din banii mei pentru greselile altora. in cazul in care se decide totusi sa platim aceste cheltuieli, care este solutia legala pentru a nu plati? ma poate obliga in vreun fel sa platesc?
astept un raspuns. multumesc
Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de
proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.