avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gratar la bloc in curte proprietate privata. Buna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gratar la bloc in curte proprietate privata. Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! Locuiesc ...

Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! Locuiesc intr-un complex rezidential de blocuri insiruite, intr-un bloc parter+ 2 etaje. Apartamentele de la parter beneficiaza de curte 10mp, proprietate personala. Intrebarea mea este, daca este voie a se face foc, gratar in acele curti, avand in vedere deranjul evident, provocat vecinilor, fum , miros . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Codrinvld , utilizator 09:24, 21 Martie 2021
In cazul in care curtea se afla in coproprietatea fortata si perpetua a tuturor proprietarilor din complexul rezidential, gratarul, masa, scaune. etc., se pot amplasa cu acordul asociatiei de proprietari si vor putea fi folosite de toti locatarii. In situatia in care curtea apartine exclusiv proprietarilor apartamentelor de la parter, numai ei pot decide daca doresc sau nu sa monteze gratarul si tot numai ei il vor putea utiliza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat
Multumesc pentru raspuns, dar m-am referit la situatia in care vecinii de la parter, care au curte personala ,privata ce apartine de apartamentul lor, daca legea le permite sau nu a face gratar, foc , fum..... avand in vedere ca toate balcoanele blocului sunt deschise, iar din cauza fumului , nu mai pot fi utilizate. Mai este si problema focului, chiar daca este facut pe proprietatea lor, nu este un spatiu amenajat, este facut cumva langa bloc, care blocul este spatiu comun...
Legea nr. 54/2012 pentru desfasurarea activitatilor de picnic sau "legea gratarelor", desi se refera la spatiile publice, cuprinde reglemetari cu aplicabilitate generala, care privesc modul de organizare a gratarelor. Se interzice ca aceasta activitate sa se desfasoare in imediata apropiere a condominiilor, in special datorita riscului de incendiu. Puteti sesiza ISU, politia locala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul a impus obligativitatea ca gratar ,este permisa strict in anumite locuri special amenjate
Din pacate, legea 54/2012, se refera strict la desfasurarea gratarelor/picnicului, pe domeniul public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale. Nu scrie nimic de curti/gradini aflate in proprietate personala. M-ar ajuta daca este vreo lege , sa fie interzis focul in apropierea condominiilor

Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima" a scris:

Legea nr. 54/2012 pentru desfasurarea activitatilor de picnic sau "legea gratarelor", desi se refera la spatiile publice, cuprinde reglemetari cu aplicabilitate generala, care privesc modul de organizare a gratarelor. Se interzice ca aceasta activitate sa se desfasoare in imediata apropiere a condominiilor, in special datorita riscului de incendiu. Puteti sesiza ISU, politia locala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc nou. la parter vecinii au o ... Locatar la bloc Locatar la bloc Buna ziua, locuiesc intr-un bloc nou. La parter vecinii au o curte mare. Au pisicina , si-au pus iarba, gratar si multe altele. Este galagie, fum. Cei care ... (vezi toată discuția)
Gratar langa bloc, pe domeniu privat fabbydesign fabbydesign buna ziua. am o intrebare va rog, am cumparat un apartament in bloc nou, iar terenul din jurul blocului este privat si fiecare vecin are o cota parte din ... (vezi toată discuția)
Gratar la bloc dragodado dragodado buna ziua. stau intr_un bloc care la parter are apartamente cu mici curti in care proprietarii mai nou fac gratar aproape in fiecare seara creand disconfort ... (vezi toată discuția)