avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturi nexterne cu tva sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturi nexterne cu tva sau nu?

doresc sa achizitionez pe baza unor contracte mai multe bunuri din comunitatea europeana.
facturile care mi se fac sunt cu tot cu tva(chiar daca in unele tari ue tva mai mic sau mai mare? sau fara tva?
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 17:44, 18 Martie 2008
ghola a scris:

Nu are nicio importanta ce achizitioneaza.

De ce nu ai rabdare sa ne lumineze istudor adriana? :D
istudor adriana a scris:

daca doresti...un raspuns complet...te rog sa spui ce anume achizitionezi...in principiu...daca ii dai codul tau de inregistrare in scopuri de TVA din Romania, atunci el iti factureaza fara TVA.

Nu vad ce importanta are, din punct de vedere al TVA-ului, ce marfa achizitioneaza. Probabil stii tu ceva ce noi nu stim. Lumineaza-ne te rog! Ma faci foarte curios.
S-ar putea sa fie important ce se achizitioneaza. In sensul ca daca se achizitioneaza:
- mijloace de transport noi- soc din Romania, inregistrata sau nu in scop de TVA, va plati Tva pe teritoriul Romaniei in mod obligatoriu => cu alte cuvinte factura furnizorului extern nu trebuie sa contina TVA strain indiferent daca soc din Romania este inregistrata sau nu in scop de TVA in RO
- bunuri second - hand,obiecte de colectie - factura furnizorului extern contine TVA indiferent daca soc din Ro este inreg in scop de TVA sau nu este inregistrata
Mai sunt si alte cazuri ce trebuie avute in vedere iar discutia este mai lunga. Dar cred ca este important ce se aduce.
Sper ca am fost de folos.
O zi buna
alineliodor a scris:

S-ar putea sa fie important ce se achizitioneaza. In sensul ca daca se achizitioneaza:
...
- bunuri second - hand,obiecte de colectie - factura furnizorului extern contine TVA indiferent daca soc din Ro este inreg in scop de TVA sau nu este inregistrata
...

Esti sigur ca societatea platitoare TVA romana va plati TVA direct in tara de unde se achizitioneaza ?
dupa cum vezi...NICO s-au iscat multe discutii..legate de intrebarea ta...deci ce achizitionezi???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva intracomunitar, naplatitor in romania istoichina istoichina Detin o microintreprindere, care de la infiintare a fost neplatitoare de TVA. In perioada urmatoare voi efectua exporturi si importuri, astfel m-am ... (vezi toată discuția)
Pasi dupa infiintarea firmei astterx astterx Buna ziua Saptamana trecuta am incheiat cu actele la ONRC si am primit certificatul de inregistrare, certificatul constatator si hotararea tribunalului. Am ... (vezi toată discuția)
Tva albulescu albulescu Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau ... (vezi toată discuția)