avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... salariu din fondul de garantare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

salariu din fondul de garantare

am de luat o suma mare reprezentand salarii de la o firma unde am lucrat, firma care a cerut singura deschiderea procedurii insolventei din 2009.momentan firma are termen acum in noiembrie sa depuna asa cum a cerut instanta raportul de evaluare a bunurilor, extrase de banca, toate datoriile si creantele la zi.

un aspect este ca in aceasta perioada lichidatorul a vandut la fier vechi si a incasat, zicand ca banii sunt in cont, are rapoarte preliminare de cheltuieli depuse la dosar care sunt destul de mari, a achitat din banii incasati de la sanatate la zi banii catre un salariat aflat in medical, adica acest salariat este singurul care si-a recuperat toti banii, a achitat o parte unui salariat, iar noi restul stam si asteptam ca prostii.

exista legea nr. 200/22.05.2006 care spune la art.2 ca "din fd.de garantare se asigura plata creantelor salariale....carora au fost pronuntate hot.jud.definitive de deschiderea a procedurii insolventei si fata de care a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare, denumiti in continuare angajatori in stare de insolventa".

la art.13 a)"se suporta salariile restante, b)platile compensatorii restante, in cuantumul stabilit in contractul colectiv de munca, in cazul incetarii rap. de munca."

as dorii sa stiu cum pot sa beneficiez de acesta lege: ce acte imi trebuie si unde tb sa ma adresez.ajofm?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ghiuvy2005 , utilizator 10:00, 31 Octombrie 2010
Daca tot ati citit legea 200/2006, cititi-o toata.
Art. 19. -
(1) Stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si efectuarea platii acestora se realizeaza de agentiile teritoriale, la cererea scrisa a administratorului sau lichidatorului angajatorului in stare de insolventa.
(2) Agentia teritoriala poate proceda la stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si la efectuarea platii acestora si in baza cererii formulate de catre salariatii angajatorului in stare de insolventa sau de organizatiile legal constituite ce reprezinta interesele acestora.
(3) Cererile prevazute la alin. (1) si (2) vor fi insotite de documente care sa ateste ca impotriva angajatorului a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolventei si a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.
(4) Inainte de a se adresa agentiei teritoriale, salariatii sau organizatiile legal constituite ce reprezinta interesele acestora trebuie sa notifice in scris administratorul sau lichidatorul angajatorului in stare de insolventa, in vederea efectuarii demersurilor necesare pentru plata creantelor salariale potrivit alin. (1). O copie a notificarii se va atasa la cererea adresata agentiei teritoriale, potrivit alin. (2).
multumesc frumos, chiar nu citisem atent si asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante salariale suportate din fondul de garantare potrivit legii nr. 200/2006 andrerieu56 andrerieu56 - Impotriva angajatorului a fost pronuntată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a procedurii insolventei fara a fi dispusă măsura ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite, hotarare judecatoreasca, fondul de garantare elisa_2000 elisa_2000 Un punct de lucru al societatii a fost vandut. La incetarea contractului nu s-a platit concediul de odihna neefectuat si bonurile de masa pe cateva luni. ... (vezi toată discuția)
Insolvabilitate concedieri andreea_casaru andreea_casaru Buna, Am fost disponibilizata in baza legii 85/2006,care se refera la disponibilizari in caz de insolventa(se acorda un preaviz de 15 zile lucratoare ,fara ... (vezi toată discuția)