avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de concediu pre/postnatal si de concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de concediu pre/postnatal si de concediu de cresterea copilului in cazul CIM si bursa

Buna ziua!
Ma aflu intr-o situatie mai deosebita, urmeaza sa nasc in martie 2011 si as dori sa stiu de ce drepturi voi beneficia in concediul pre- si postnatal si in concediul de crestere al copilului.

In prezent sunt angajata cu norma intreaga la o firma iar intre timp mi s-a aprobat o bursa de cercetare pe 2 ani la universitate. Bursa nu este impozitata (in contract se specifica clar ca nu reprezinta un contract de munca) si din ea nu platesc contributii de nici un fel. Imi pastrez pe perioada bursei contractul de munca la firma.
As dori sa-mi iau concediu prenatal in luna in care este estimata data posibila a nasterii si dupa cele 42 zile de concediu postnatal. Am inteles ca pentru acest concediu pre- si postnatal pot beneficia de indemnizatie de concediu de la angajator, suma pe care el urmeaza sa si-o recupereze de la fondul de asig de sanatate.
In cat timp isi recupereaza angajatorul aceste sume?
Pe perioada concediului pre si postnatal precum si eventual inca o luna dupa, as dori sa-mi suspend contractul de cercetare. Pe perioada suspendarii nu voi beneficia de bursa. Preconizez ca per total va trebui sa intrerup bursa pe o perioada de 4 luni.
Dupa cele 42 de zile de postnatal as dori sa solicit concediul de crestere al copilului.
As dori sa stiu daca
-indemnizatia aceasta de crestere a copilului mi se poate acorda in paralel cu bursa pe timp de 2 ani dupa nastere.
-indemnizatia aceasta de crestere a copilului intra in cont inca din luna in care am solicitat-o? (daca nu, la ce intarziere pot sa ma astept?)
-indemnizatia de crestere a copilului pe cei 2 ani dupa nastere a ramas 85% din salariul net realizat pe ultimele 12 luni inainte de nastere?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu de maternitatate (pre si post natal) si de ccc daca cim inceteaza cu 3 luni inainte de nastere? lucianasp lucianasp Buna ziua, Sunt insarcinata in aproape 3 luni acum cu gemeni. Daca ajung cu sarcina la termen, as naste undeva pe la finalul lunii octombrie, cel tarziu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: ... MihaelaP10 MihaelaP10 Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: - sunt in ultimul trimestru de sarcina, cu posibilitatea de a naste in orice moment. ... (vezi toată discuția)