avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de superficie

in urma unei tranzactii privind un partaj succesoral, unuia din mostenitori i-a revenit casa, iar altuia i-a revenit terenul de sub casa (!!!)... S-ar parea ca cineva a avut un interes ca lucrurile sa iasa asa ! Pot cere in instanta eu, proprietar casa, instituirea unui drept de superficie, asupra terenului de sub casa? Ce alte solutii ar mai fi ca eu sa pot folosi linistit casa si chiar sa o instrainez ulterior ?
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 11:59, 2 Noiembrie 2010
prodiamant a scris:

Cine a dictat un asemenea partaj?
"Se poate ataca obtinand hotararea judecatoreasca de evictiune. O proprietate peste alta."

=D>=D>=D>=D>=D>

Super tare raspunsul .=D>=D>=D>
Ma intreb daca nu ar fi de preferat o actiune in nulitatea tranzactiei ( eroare ) , dat fiind faptul ca se poate specula ca proprietarul terenului a optat pentru acest mod de impartire , in speranta ca va invoca accesiunea imobiliara (art 494 C. civ. ) pentru a dobandi un dreptul de proprietate si asupra casei ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune: constructie inceputa inainte de incheierea casatoriei si terminata in timpul casatoriei ContSters188173 ContSters188173 autorizatie de construire anterioara casatoriei..cu constructie inceputa anterior, insa terminata dupa mult timp de la incheierea casatoriei... acum am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema cu un teren supus legii 10/2001, care ... ionita_emil ionita_emil Buna ziua. Am o problema cu un teren supus legii 10/2001, care nu este proprietatea mea. Pe acest teren exista 2 case, una a mea si una a ... (vezi toată discuția)
Bunuri din domeniul public luiza2008 luiza2008 :)Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti la o intrebare,daca se poate: poate exista un drept de superficie in ceea ce priveste bunurile din domeniul public? Va ... (vezi toată discuția)