avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declararea contractelor de inchiriere la organele ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declararea contractelor de inchiriere la organele fiscale

Buna ziua, sunt o persoana fizica si am cumparat patrimoniul(cladiri si terenuri) unei societati. Cladirile, mai multe la numar, intentionez sa le inchiriez unor persoane fizice (pentru locuinte) si unor societati comerciale (pentru birouri si magazine).
Cineva m-a atentionat ca daca sunt mai mult de cinci contracte de inchiriere incheiate de mine, problema se complica, sunt acte mai multe de intocmit si taxele sunt mai mari. Cat de mare e impozitul pe care il datorez pentru chiriile incasate?
Alta intrebare ar fi daca e mai avantajos pentru mine sa angajez un administrator care sa se ocupe de aceste formalitati.
Intrucat nu am experienta in domeniu, va rog sa-mi comunicati cum sa procedez. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:19, 1 Noiembrie 2010
Daca nu stapiniti procedura,pentru respectarea si aplicarea corecta a prevederilor in vigoare,se impune angajarea de persoana specializata
ART. 61

Definirea veniturilor impozabile din cedarea folosinţei bunurilor

(2) Persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârşitul anului fiscal, începând cu anul fiscal următor califică aceste venituri în categoria venituri din activităţi independente şi le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie. În aplicarea acestei reglementări se va emite ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Ordinul are nr. 2333 din 11 decembrie 2007 pentru aprobarea Procedurii privind declararea şi stabilirea impozitului pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor realizate din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere/subînchiriere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din cedarea folosintei bunurilor, obligativitatea inregistrari la registrul comertului mihai.ghita mihai.ghita Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din cedarea folosintei bunurilor prin inchirierea spatiilor proprii, pana in acest moment sunt in derulare 5 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil veronica78 veronica78 Pot pierde indemnizatia de crestere copil daca in perioada in care beneficiez de aceasta obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor? Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)
Mai mult de 5 contracte de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Undeva in ordinul 2333/2007 spune ca cei care au mai mult de 5 contracte de inchiriere in derulare la sfarsitul anului fiscal, incepand cu anul ... (vezi toată discuția)