avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Depunere declaratii on line pentru firme mici
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Depunere declaratii on line pentru firme mici

Bună ziua,
As avea nevoie de câteva lămuriri suplimentare privind depunerea declaraţiilor on line. Din câte am înţeles din Ordinul ANAF firmele mici pot apela la această metodă ca metodă alternativă. Problema mea este: fiind firmă mică, dacă fac depunere on line, mai trebuie sa depun declaraţii şi în varianta clasică (pe hârtie)?
ªi o altă problemă: pot depune declaraţiile on line şi pentru alte firme decât a mea?
Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Bibike , utilizator 08:41, 2 Noiembrie 2010
Din ceea ce stiu, la "somaj" puteti transmite (si) prin mail - nu cred ca trebuie sa mai duceti si hartiile (mie nu mi le-au cerut).
La sanatate puteti depune online pt cate societati doriti, dar trebuie ca fiecare societate in parte sa faca o cerere pt a primi "cheia"... Nu stiu daca trebuie sa le duceti si hartiile, dar cred ca nu.
La ITM puteti depune online (cu cerere in acest sens) dar trebuie sa le duceti si hartiile - doar ca nu mai trebuie sa va "incadrati" in termenul limita pt hartii (poate s-a schimbat ceva de acum doua luni, dar nu prea cred). La ITM e o situatie oarecum ciudata: statele de plata trebuie, oricum, depuse lunar... si e destul de aiurea sa depunem declaratiile online daca tot mergem lunar acolo...
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
trope_doi, utilizator
Mai ştie altcineva altceva? Eu lucrez la o firmă mică din Mehedinţi şi aş vrea să fiu sigură de ce pot depune on line şi ce nu ...
Mulţumesc!
Da, asa este!
- Somajul se depune on line, dupa ce ati primit validarea adresei Dvs de e-mail. Nu mai este necesara depunerea pe suport de hartie, decat in cazul in care aveti conventie cu agentia de somaj (ati angajat someri, proaspeti absolventi, etc).
- Declaratia de sanatate o puteti depune foarte simplu on line (nu mai este necesara validarea adresei de e-mail) si puteti depune si pentru alte firme de pe adresa Dvs. Daca insa aveti concedii medicale, trebuie sa va deplasati la CJAS pentru depunerea declaratiilor si a certificatelor medicale.
In ambele cazuri, veti primi, tot pe e-mail, cate un nr. de inregistrare a declaratiilor depuse.
Bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratii online sah-mat sah-mat Ma intereseaza adresa de mail unde se trimit declaratiile pentru casa de pensii (vezi toată discuția)
Semnatura electronica aaddii aaddii propun deschiderea unui topic pt dobandirea si apoi aplicarea semnaturii electronice in cazul asociatiilor de proprietari, deoarece mai e putin pana la 1 iulie ... (vezi toată discuția)
Declaratie itm online si offline Fănel Plopeanu Fănel Plopeanu O mare anomalie la Declaratia privind comisionul ITM (0,25% sau 0,75% din salarii brute) o constituie depunerea acestei declaratii atat online cat si offline ... (vezi toată discuția)