avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare cu renta viagera si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare cu renta viagera si uzufruct viager

buna ziua,
Fostul meu sot (de care sunt divortata) si tatal copilului meu, are un contract de vanzare-cumparare cu renta viagera, platand lunar o suma de bani in schimb primind o chitanta de mana semnata de creditor. Acum doi ani a plecat din tara rugandu-ma sa ma ocup eu de batran. In acest sens am fost la notariat unde am facut o procura prin care eu ma obligam sa achit lunar suma de bani care reprezenta renta viagera si in care se stipuleaza ca voi primi chitantele descarcatoare de la creditor, semnatura mea fiindu-i opozabila
De curand am stabilit cu el ca este de acord sa treaca pe numele meu contractul avand in vedere ca eu ma ocup de batran iar el nu crede ca se mai intoarce in tara.
intrebarea mea este cum pot sa fac acest lucru? pot trece contractul de vanzare-cumparare cu renta viagera pe numele meu? care sunt pasii care trebuiesc facuti? imi trebuie procura de la el? sau o donatie? si inca o intrebare daca nu se poate face nimic fiul lui (si al meu) poate mostenii acest contract?
Cel mai recent răspuns: hogas , utilizator 13:10, 1 Noiembrie 2010
stai potolita ,nu va mai faceti mila de batrani sunt niste cleptomani, cand se vad cu "sacii in caruta, te arunca din ea" . eu vb ca sunt patita si nu doresc sa mai treaca nimeni prin ce trec eu, ai grija ce faci, ce semnezi ca sa nu ajungi sa-ti plangi in pumni cum fac eu (si unde mai pui ca imi este si tata). gandeste-te bine ce faci dar.... eu la cate am patimit nu as mai face niciodata ce am facut, sa nu te increzi in ochii lor blajini si in cuvintele mieroase, totul se rezuma numai la banii
bafta multa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alta alternativa decat ingrijire batrani sau renta viagera pentru mostenire casa. gm_ignat gm_ignat Situatia e un pic complicata. Este vorba de doua persoane (sot si sotie) care nu au nici un fel de mostenitor. Din pacate, traiesc dintr-o singura pensie (a ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere vs renta viagera gi-jane2 gi-jane2 Buna ziua! As avea nevoie de un sfat, poate reusesc , cu ajutorul dumneavoastra sa aleg o solutie corecta sau care sa implice mai putine riscuri de a fi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua este vorba de un contract de vânzare cumpărare cu ... dano66122@gmail.com dano66122@gmail.com Bună ziua Este vorba de un contract de vânzare cumpărare cu sumă de bani plătită iar cât trăiește bătrâna să stea în apartament și să i asigur ... (vezi toată discuția)