buna ziua am o intrebare pt cei care au mai fost in situati de acest fel .sotia ma inselat si vreau sa divortez dar as vrea sa stiu cine plateste pensia alimentara pt copil
eu momentan stau cu parinti ei acasa la ea dar daca divortez nu prea imi mai ramane bani pt copil deoarece o sa stau in chirie si nu mai am pe nimeni in orasu constanta
Pensia de intretinere in favoarea minorului se achita de parintele caruia nu i se incredinteaza minorul.
Disensiunile dintre parinti si culpa unuia sau altuia dintre soti in desfacerea casatoriei nu au legatura cu un drept stabilit de lege in favoarea minorului.
Chiar daca plecati in strainatate sunteti obligat la plata pensiei de intretinere, pentru ca neindeplinirea obligatiei de plata constituie infractiunea de abandon de familie.
Este copilul dvs., chiar nu va ganditi deloc la acest aspect?
Aveti dreptul sa vegheati la cresterea si educarea minorului , aveti dreptul sa vizitati minorul chiar daca divortati, dar aveti si obligatia de plata a pensiei de intretinere pentru ca sunteti tata.:rtfm:
Cuantumul pensiei de intretinere are directa legatura cu venitul incasat de Dvs, lunar. La calcularea pensiei de catre instanta, va trebui sa depuneti o adeverinta eliberata de angajatorul Dvs. daca sunteti angajat, sau de la Admin. Financiara, daca sunteti PFA, care sa ateste nivelul veniturilor lunare, de asemenea instanta va va intreba daca aveti si alte obligatii fiscale catre terti, adica daca aveti si alte cheltuieli, ca de exemplu cuantumul chiriei pe care o platiti.
Facand o intelegere cu fosta sotie pe o anumita suma, veti fi de acord sa platiti suma respectiva, orice venituri si cheltuieli ati face.
Este de dorit totusi sa luati o decizie in interesul copilului.